No 2007.gada 9. līdz 11. februārim Baltijas ezeru zeme tika prezentēta starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Balttour 2007", kas jau četrpadsmito reizi norisinājās Ķīpsalas izstāžu hallē Rīgā.
"Balttour" tiek uzskatīts par startu jaunajai tūrisma sezonai, jo tieši šeit parasti pirmo reizi tiek prezentēti nākošās sezonas jaunumi. Tāpat kā iepriekšējos gados, Baltijas ezeru zeme sevi prezentēja Latgales reģiona stenda ietvaros kopā ar Latgales rajoniem, pilsētām un uzņēmējiem.

Šogad Baltijas ezeru zemes stends "Interreg" programmas projekta "Velomaršrutu tīkla attīstīšana Baltijas ezeru zemē" ietvaros turpināja iepazīstināt apmeklētājus ar aktīvās atpūtas piedāvājumiem. Izstādē tika prezentēts velotūrisma ceļvedis, ar kura palīdzību varēs iepazīt Baltijas ezeru zemi 45 velotūrisma maršrutos Aukštaitijā Lietuvā, Latgalē Latvijā un Vitebskas apgabala Braslavas, Glubokoje, Mioru, Postavu un Verhņedvinskas rajonos Baltkrievijā.

Maršrutu kopgarums ir 2263 km, no tiem 753 km Latvijā, 103 km – Lietuvā un 1193 km Baltkrievijā, no kuriem īsākais ir 3 km – Švenčionys rajonā Lietuvā un garākais – 280 km – Verhņedvinskas rajonā Baltkrievijā. Starptautiskā maršruta "Uz 2 riteņiem pa 3 valstīm" garums ir 214 km. Šajā reģionā nav speciāli ierīkotu velo ceļu, tie plānoti pa esošajiem auto ceļiem vai takām. Visi maršruti ir marķēti vai nu ar parastajām ceļa zīmēm vai ar speciālu maršrutu marķējumi lauku teritorijās. Ceļvedī varēs atrast visu maršrutu shēmas un raksturojumus par tuvumā esošajiem apskates objektiem, kā arī naktsmītņu vai ēdināšanas vietām.

Veloceļvedis ir izdots piecās valodās – latviešu, lietuviešu, krievu, angļu un vācu, un tiks prezentēts arī starptautiskajās tūrisma izstādēs Viļņā un Vācijā, tādējādi ieinteresējot vairāk tūristu no dažādām valstīm doties iepazīt Baltijas ezeru zemi, braucot ar divriteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!