- Marināde
- 2 ēdamkarotes austeru mērces
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes
- 1/4 tējkarotes melno piparu
- 300-350 gramu liesa steika, kas sagriezts plānās šķēlēs pret šķiedru
- Mērce
- 1/3 krūzes (~80 mililitri) liellopa buljona
- 2 ēdamkarotes Ķīnas rīsu vīna
- 2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
- 1 tējkarote cukura
- 1/4 tējkarotes melno piparu
- 2 ēdamkarotes cepamās eļļas
- 1 tējkarote sasmalcināta ķiploka
- 1/2 tējkarotes sasmalcināta ingvera
- Pa 1/2 no apcepta viena zaļā, sarkanā un dzeltenā saldā pipara
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 1 tējkarote kukurūzas cietes, izšķīdināta 2 tējkarotēs ūdens
- dekorācijai - 1/2 svaiga, šķēlītēs sagriezta halapenjo čili pipara (mazi, apaļi, zaļi meksikāņu asie pipari)
Sagatavošanās
Ievieto marinādes sastāvdaļas bļodā. Pievieno liellopa gaļu un samaisi, līdz gaļa apklājas ar marinādi. Atstāj nostāvēties 10 minūtes. Iejauc atsevišķā traukā mērces sastāvdaļas.
Pagatavošana
Sakarsē uz ātras uguns vokpannu. Ielej pannā 1-1/2 ēdamkarotes cepamās eļļas un pagrozi pannu, lai tā apklāj pannas malas. Pievieno ķiploku un ingveru un apmaisot cep aptuveni 10 sekundes, līdz ķiploks un ingvers sāk smaržot. Pievieno liellopa gaļu un apcep to 1-1/2 minūtes, kamēr tā vairs nav sārta.
Izņem gaļu no pannas.
Pievieno pannā atlikušo pus ēdamkaroti eļļas tā, lai tā apklāj pannas malas. Pievieno saldos piparus un maisot apcep 1 minūti. Pievieno ūdeni un maisot cep 2 līdz 3 minūtes, līdz pipari kļuvuši maigi kraukšķīgi. Atkal ieliec pannā gaļu un pievieno mērci, cep, līdz mērce sāk vārīties. Pievieno ūdenī izšķīdināto kukurūzas cieti, maisi, līdz mērce uzvārās un kļūst bieza.
Pirms pasniegšanas galdā dekorē gaļu ar čili šķēlītēm.
Piparu sagatavošana
Izgriez saldajam piparam augšgalu un apakšu. Pēc tam iegriez piparam vienā sānā un pa šo iegriezumu izņem ārā serdi un sēklas. Pēc tam noliec piparu sāniski uz virtuves dēlīša un izklāj plakani. Ar asu nazi notīri visas palikušās serdes plēves un sēklas. Tagad tev ir garens, plakans taisnstūris, ko viegli sagriezt šķērsām šķēlēs.