Akciju sabiedrība "Bauskas piens" 3.oktobrī pārtraukusi ražošanu, par to iepriekš neinformējot izejvielas piegādātājus un Stelpes pienotavas darbiniekus, ziņo laikraksts "Bauskas Dzīvei".

"Bauskas piens" ģenerāldirektore Nadežda Podkopajeva apstiprināja šo faktu, piebilstot, ka ražošanu atsāks, kad uzskatīs to par vajadzīgu. Atsakoties sniegt plašāku komentāru, amatpersona un uzņēmuma kontrolpaketes īpašniece norādīja, ka "ir taču citi pārstrādes uzņēmumi, kuriem var nodot pienu."

Satraukumu un neapmierinātību par "Bauskas piena" darba stilu pauda Stelpes pagasta lauku attīstības speciāliste Aiga Saldābola. "Man zvana stelpieši un ir nesapratnē, kāpēc uzņēmuma administrācija iepriekš nav brīdinājusi, ka vairs nepieņems pienu. Vai tiešām bija tik sarežģīti informēt? Daudziem zemniekiem "Bauskas piens" ir parādā. Vaicāju uzņēmuma ģenerāldirektorei, kad izmaksās naudu. Viņa atbildēja, - kad nauda būs, tad maksās," informēja Saldābola.

Stelpes pienotavas ilggadēja darbiniece, kura vēlējās palikt anonīma, sacīja, ka arī darbiniekos valda neziņa: "Otrais oktobris bija pēdējā diena, kad tika pieņemts piens. Trešajā oktobrī pārstrādi beidzām. Neviens administrācijas pārstāvis nav ar mums runājis un kaut ko skaidrojis. Tikmēr, kamēr uzņēmums sadarbojās ar piensaimnieku kooperatīvo sabiedrību "Dzēse", šķita, ka krīze būs pārvarēta. Gājām uz darbu, kaut arī alga nav saņemta par trim mēnešiem."

"Bauskas Dzīve" uzklausījusi vairākus telefonzvanus par situāciju ar "Bauskas pienu". Kāds zvanītājs sacīja: "Liela pateicība uzņēmumam, ka pārtrauca pieņemt pienu, nebrīdinot zemniekus. Pašam palika iekšā 700 latu. Būtu vismaz šoferis pateicis, lai vairāk nestāv ceļa malā. Paziņa ar kanniņu divus rītus stāvēja divas stundas un gaidīja piena mašīnu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!