Visi vārdi, fakti, vietas un kontakti ir pilnīgs autores slimīgās fantāzijas lidojuma auglis. Jebkura līdzība ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem ir nejauša sakritība vai smirdīga provokācija, par ko autore atbildību nekur nenes.
Koknesis joprojām lakstojas ap ciema meitenēm. Emma un Minna joprojām neatdodas nevienam, kas nav iestājies viņu partijā, bet pret konkurējošās partijas vadoni Koknesi šās pēkšņi sāk izturēties visai labvēlīgi... Priekšvēlēšanu cīņās, kā jau seriāla atjautīgie skatītāji saprot, tiek liktas lietā visdažādākās un nežēlīgākās metodes...

Nākamā aina: Koknesis ar pliku dibenu vāļājas Minnas gultā. “Nu, kur kavējies!” viņš nepacietīgi sauc. Kautrīgi ienāk Minna, ietinusies palagā un pavedinoši smaida. Koknesis nomet segu, izpleš rokas un plaši smaidot saka: “Nāc nu šurp!” Šai mirklī uzzibsnī zibspuldze un nabaga kandidāts ir nofotografēts ar visiem jaukumiem... Bilde visā lielumā parādās Sūnuciema centrālajā presē. Notiek liels seksskandāls. Kokneša kundze ir ārkārtīgi sašutusi: “Paskaties, pēc kā tu tur izskaties, ķēms tāds! Mati ir neķemmēti, un vispār: kur kaklasaite?! Vai tad esi aizmirsis, kā tev jāizskatās fotogrāfijās?!”

Apaugļotājs Rupeklis ir ļoti priecīgs, jo Kokneša izredzes uzvarēt vēlēšanās ir stipri sašķobījušās. Visi, kas ierauga Koknesi, sāk ņirgt un saka: “Ui! Es tevi pazīstu! Tev ir traki spalvains vēders!” Koknesis nobīstas no vispārējiem zaimiem un nolemj mukt uz Čangladešu...

Prātnieks uzsācis strīdu ar Klaipu, cenšoties noskaidrot, kurš no abiem ir intelektuālāks un zina vairāk gudru vārdu. Nostājies pie marmora kamīna, tērpies sarkanos samta rītasvārkos, Prātnieks runā par Klaipu un saka: “Nu jūs jau visi zināt to šakāli. Dižais vadonis! Ulbrokas Betmens!”

Betmens no filmas “Betmens un Robins” un viņa jaunais imidžmeikers (tas, mans prieks un acuraugs, ir tāds onkulis vai tante, parasti pēc specialitātes masu un izklaides pasākumu režisors vai žurnālists, kas īstajā brīdī dod padomu, kā bosam jāuzvedas) iesūdz abus tiesā par viņa vārda zaimošanu. Sākas lielākās apsaukāšanās un nopietnākās tiesu prāvas Sūnuciema vēsturē. Paralēli visam notiek arī lielāko un ievērojamāko rakstu darbu radīšana. Rodas grāmatas “Neērti sēdēt Klaipam klēpī”, “Prātnieka gudrības”, “Buratino piedzīvojumi plānprātiņu zemē”, “Kā rodas bērni”, “Atklāti par mīlestību”, kā arī kāda līdz šim vēl nezināma autora Panteļoškas debija literatūrā ar romānu “Kā nodzert trīs miljonus”.

No tālas Francijas provinces ierodas kāda feina dāma vārdā donna Beiža Levinska un nopērk nomales lielāko māju. Piereģistrējoties pagastmājā kā nodokļu maksātāja, dāma norāda, ka ir izklaides industrijas pārstāve. Tuvojoties Ziemassvētkiem, viņa rīko pieņemšanu un labdarības akciju ar lozungu “Dalies mīlestībā!” Ieejas biļetes tiek pārdotas tikai vīriešiem un ir stipri dārgas – simts dolāru no deguna. Izklaides pasākumu reklāmā rakstīts, ka otrajos Ziemassvētkos iecerēts pasākums ar lielām atlaidēm mazturīgajiem ciema iedzīvotājiem, bezdarbniekiem un daudzbērnu ģimeņu tēviem. Uz izklaides vakariem piesakās visi ciema veči, un biļetes ir izpirktas gadu uz priekšu.

“Nez, kas tur tāds notiek?” Pindacīša vaicā Kačai, kuras jaunais vīrs smukais Ainārs ir regulārs viesis Beižas Levinskas mājā. Kā jau attapīgie seriāla skatītāji ir sapratuši, šoreiz te nav nekāda seksa. Levinska, tērpusies zilā kleitā, kas uz krādziņas ir drusku nosmērēta ar nezināmas izcelsmes traipiem, ar puišiem visu vakaru uz naudu sit domino. Verdzene Izaura nespēj vien vārīt tēju, ko veči patērē burtiski cisternām. Tur praktiski arī aiziet visa par biļetēm ietirgotā nauda.

Apvienotā pedofilu draudze iesūdzējusi tiesību kantorī Lielmežu Miķeli, jo viņa songs: “Tas nebija krokodīls, tas bij’ krasta pedofils” esot cieņu un godu laupošs, jo tajā ir vārdi: “Ja tu esi puisēns jauks, pedofīls tad tev būs draugs.” Vairāki pedofīli organizācijas sapulces gala dokumentā norādījuši, ka viņiem patīk vienīgi mazas meitenītes, un nevajag visu uzreiz pagriezt “tā”. Tiek nodibināta komisija iz pedofiliem, kas seko Lielmežu Miķelim un reizēs, kad tas grib dziedāt par to, ka varen lepnā autombīlī brauc pa Rīgu pedofili, sit viņam pa muti ar zilirozā lakatiņu. “Maitas tādi!” Lielmežu Miķelis ir varen sašutis un nolemj pieteikt pedofiliem karu. Naktī viņš ielaužas ieroču veikalā un nosper tanku dūri.

Sirmiem rugājiem apaugušais Klaipa sejs joprojām karājas pie ciema vienīgā veikala lielās sienas un biedē mazus bērnus un pensionārus. Fonā skan īpaši zema tembra balss: “Es esmu dzimis, lai zagtu...”

“Māmiņ, kāpēc Dižajam Vadonim ir tik lielas acis?” satrūkusies vaicā meitenīte, kurai galvā sarkana cepurīte.

“Tas tāpēc, meitiņ, lai tu labāk varētu izjust viņa godīgo skatienu,” atbild māmiņa.

“Māmiņ, māmiņ,” nerimstas meitiņa, “bet kāpēc viņam ir... tik... lieli... zobi... ĀĀĀĀĀĀĀ! Muksim, māmiņ, muksim!”

Nākošnedēļ: Lielmežu Miķelis dabū dāvanā puskilo bikšu. Ārzemju viesus izseko smaidīgi tipi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!