Talsos no Saules ielas gar Talsu ezeru līdz vietai pie Vilkmuižas ezera 16.augustā notiks Dižmāras gadatirgus, kura tēma ir dažāda veida šķirnes gurķi, informē Talsu pašvaldība.
Dažādas veltes gadatirgus laikā būs iespējams iegādāties no plkst.8 līdz 18, savukārt no 9 līdz pat pusnaktij notiks dažādas aktivitātes un lustīgi pasākumi.

Tirgus gaitā būs iespējams vērot Latvijas Lauksaimniecības muzeja brīvdabas ekspozīciju, fotografēties ar gurķi, rāpties Ķēniņkalnā, vērot brīvdabas izrādi "Siržu kari" un piedalīties citās aktivitātēs - kultūras programmā "Sanāk, sanāk", improvizētajā "Pipargurķīša sētā" pie Tautas nama kopā ar Liepājas "Atštaukām", priecāties par ebreju, čigānu, vācu un krievu meldiņiem un dejām.

Būs arī cirkus telts un klauni, dejos zviedri, turki un "Virpulis", varēs sacensties par titulu "Talsu Dižgurķis", piedalīties ķerrošanas sacīkstēs un tautību konkursos, kā arī sagaidīt Talsu pauguraines riteņbrauciena dalībniekus, savukārt skeitparkā notiks ielu futbols "4 pret 4", bet pēcpusdienā laukumā pie Tautas nama - danči ar "Skutelniekiem".

Talsu Sauleskalnā notiks Gunāra Freidenfelda jubilejas koncerts "Mana dziesma" un zaļumballe ar grupām "Klaidonis" un "Zeļļi", savukārt Kamparkalnā būs iespējams uzkāpt jaunajā skatu tornī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!