Tērvetes dabas parkā un Tērvetes estrādē 9. maijā, no plkst.12.00 notiks tūrisma sezonas atklāšanas svētki „Meža pasakas modināšana”.

Ar mūzikas skaņām, putnu dziesmām un deju ritmiem parkā Pasaka modīsies četrās vietās: pie jaunā Informācijas – mācību centra, Pasaku un Rūķīšu mežā, kā arī Rotaļu laukumā.

Tikko uzbūvētais Tērvetes dabas parka Informācijas – mācību centrs uzlabos atpūtas un vides izglītības iespējas vienā no apmeklētākajiem dabas parkiem Latvijā visa gada garumā. Jaunā ēka paaugstinās tūristiem sniegto pakalpojumu kvalitāti un nodrošinās vismaz 100 tūkstošu cilvēku apkalpošanu gadā.

Līdzās koka skulptūrām Pasaku mežā ar mūzikas skaņām, dančiem un rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugu „Sprīdītis” modīsies atraktīvie tēli – Meža māte, Sila raganiņa un Sīkstuļu pāris. Tie sagaidīs viesus ar jautriem pārbaudījumiem. Savukārt atjaunotajā Rūķīšu mežā pasakas cienītājus uzrunās kuplās rūķu saimes pārstāvji.
Parkā kursēs Pasaku bānītis, kas dos iespēju apskatīt modušos mežu.

Ieeja svētku dienā visos pasākumos būs bez maksas, Tērvetes dabas parka kasēs saņemot brīvbiļetes. Brauciens ar Pasaku bānīti: Ls 0,40/ pietura (bērniem līdz 10 g.v.), Ls 0,50/ pietura (pieaugušajiem).

Pasākuma programma:
12.00 Svētku atklāšana pie Tērvetes dabas parka Informācijas - mācību centra kopā ar Dobeles diksilendu un jauniešu deju kolektīvu „Avots”;
13.00 – 14.30 Pasaku meža modināšana ar mūzikas skaņām, dejām un Valmieras Viestura vidusskolas A. Brigaderes izrādi „Sprīdītis” Rotaļu laukumā;
13.00 – 16.00 Tikšanās ar Meža māti, Sila raganiņu un Sīkstuļu pāri Pasaku mežā;
13.30 – 16.00 Rūķīšu meža modināšana un sasveicināšanās ar rūķu saimi;
16.00 – 18.00 Tērvetes estrādē Zemgales koru koncerts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!