Ir dzirdēts, ka pasauli tur trīs vaļi. Mūs notur divas kājas, galdu notur četras kājas, māja balstās uz stabiliem pamatiem. Tieši tādi pamati un balsti ir tievēšanas procesam. Teiksiet, muļķības? Un tomēr. Lai iemācītos valodu, ir jābūt vairākām lietām, kuras, izmantotas komplektā, sniegs gaidīto rezultātu (klausīšanās, vārdiņu mācīšanās, gramatika u.tml.)
Tievēšanā balsti, kas ļauj droši un veiksmīgi zaudēt svaru, ir četri (kā kaķim, sunim, krēslam, galdam u.tml.).

Pirmais balsts – produktu izvēle

Svarīgi izvēlēties produktus, kuri ir veselīgi un liesi. Nešaubīgi, arī sviests ir veselīgs, tomēr – ja vēlamies zaudēt tauku kilogramus, vai mums vajag ēst vēl vairāk tauku?

Noderīgs mūsu organismam ir viss - dārzeņi, liesa gaļa un zivis (kas šad tad tiek aizvietota ar treknu zivi), ūdens, zaļās tējas, kripatiņa augu eļļas un piena produkti. Tas lielākais “bubulis” ir tauki – neliela deva augu tauku ir pat ieteicama, tomēr kas par daudz, tas par skādi. Un tik daudz tiek runāts par kaitīgajiem dzīvnieku taukiem un pārlieku lielo cukura un sāls patēriņu. Viss ir it kā zināms – atliek tikai veikt pareizo izvēli!

Otrais balsts – atbalsts

Kā mēs parasti izjūtam atbalstu? Kurai no mums nav bijis mēģinājums tievēt “kā partizānam” - vienatnē? Ar cik piegājieniem tad ir izdevies sasniegt gaidīto rezultātu?

Zinātnieki ir pierādījuši, ka tievējot vienatnē, bez draudzeņu, ģimenes, kolēģu vai citu domubiedru palīdzības, veiksmīgus rezultātus ir sasnieguši tikai 5% tievētāju.

Trešais balsts – sevis izzināšana un attieksme pret sevi

Kā es pret sevi izturos – vai es jūtos kā mūžīgā tievētāja, vai kā normāls cilvēks, kurš ēd veselīgu uzturu un prot novērtēt savu veselību?

Mēs visi esam individualitātes, katram ir savs dzīves stils un organisms ar īpatnībām. Mācīsimies tikai ieklausīties, ko tas mums saka priekšā!

Ja mēs pazīstam savu organismu (cits ēd gaļu vairāk kā maizi un labi tievē, cits sāk ēst gaļu vairāk kā rekomendēts – tievēšana bremzējas; cits dzer alkoholu un nekas, citam uzreiz kārtīga ūdens aizture utt.) un visas šīs lietas protam izskaidrot, tad tievēšana notiek daudz mierīgāk, bez krišanas panikā par negaidītiem plusiem vai kādiem citiem pārsteigumiem.

Ceturtais balsts – fiziskās aktivitātes

Kā mums šķiet, vai kustības - tas ir aktīvs dzīves stils, vai arī grūts iknedēļas darbs?

Lai organisms būtu tam vajadzīgajā tonusā, nebūt nav nepieciešamas nogurdinošas nodarbības aerobikas vai trenažieru zālē. Noejot katru dienu 3000 soļu (pamēram 1,5 km), jūs jau kustaties!

  • Iešana pa trepēm, nevis braukšana ar liftu.
  • Dažas pieturas, kas noietas ar kājām.
  • Pastaigas nedēļas nogalēs.
  • Enerģiska mājas uzkopšana.
  • Seksuālās rotaļas...
  • Pastāv milzīgi daudz iespēju kustēties. Vajag tikai tās saskatīt un izmantot!

    Visdrošākā un stabilākā sēdēšana uz šī veiksmīgas tievēšanas krēsla ir tad, kad tam ir visas četras kājas. Kaut kā uz tā apsēsties var arī tad, kad viena kāja iztrūkst. Bet, ja tam nav divas kājas, tad krēsls gāžas. Tāpat ir ar mūsu rezultātiem – noslinkosim, palaidīsim kaut ko garām un...

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!