Foto: ČetrasSezonas.lv
Šis ir klasisks bērnības ziemas ēdiens, kad tomāti likās tik saldi un sīpoli – tik kraukšķīgi. Pat man, kam sīpoli ļoti negaršoja, kopā ar želeju un vieglu saldenumu tie likās ļoti labi. Šī ir mūsu ģimenes vecmāmiņas recepte.

Sastāvdaļas:

  • 875 ml ūdens
  • 125 ml etiķa (9%)
  • 50 g cukura
  • 30 g sāls
  • 2 ēd.k. želatīna
  • 3 lauru lapas
  • daži melno piparu graudi
  • 1 kg tomātu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • 3 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti 5 mm šķēlēs

Rezultāts:

  • 3 x 500 ml

Pagatavošana:

  1. Izmazgā ar verdošu ūdeni burkas un vākus.
  2. Litra burkās kārto tomātus un sīpolus, pa vidu ieliec lauru lapu un iemet arī piparus. Kad burkas piepildītas, taisi uzlējumu.
  3. Katlā uzvāri ūdeni, etiķi, cukuru, sāli. Kad tas uzvārījies, pieliec želatīnu, samaisi. Lej uzlējumu burkās virsū tomātiem, lai ir pilnas burkas.
  4. Viegli uzliec vākus un liec sterilizēt 85 grādu temperatūrā 20 minūtes. Pielej katlā ūdeni tik daudz, lai burkām tas būtu līdz kakliņam. Uzgriez mazu liesmu un sildi. Pasterizēt vajag 85 grādos, bet sasilšanas laikam vajadzētu būt ne ātrākam kā 15 minūtes.  
  5. Kad 20 minūtes pagājušas, cel burkas ārā un uzreiz aizvāko. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai un tad nes uz pagrabu vai uzglabā vēsā vietā.
Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!