Sastāvdaļas:
- melnās šokolādes masai:
- 230 g melnās šokolādes
- 200 ml salda krējuma
- vaniļas ekstrakts
- apelsīnu miza vai eļļa (ja vēlies un ir)
piena šokolādes masai:
- 280 g piena šokolādes
- 200 ml salda krējuma
baltās šokolādes masai:
- 140 g baltās šokolādes
- 60 ml salda krējuma
Pagatavošana:
- Ar pārtikas plēvi izklāj kantainu formu 10 x 25 cm izmērā, lai tā ir stingra un pārklāj visas malas.
- Bļodā liec melnās šokolādes gabaliņus. Katliņā lej 200 ml salda krējuma un uz mazas liesmas karsē, līdz tas ir karsts un teju sāk burbuļot, bet vēl neburbuļo. Nogriez liesmu un uzlej saldo krējumu melnajai šokolādei. Ļauj pastāvēt vienu minūti neaiztiekot un pēc tam kārtīgi samaisi, lai šokolāde pilnībā samaisās ar saldo krējumu un ir izkususi. Lej formā, izlīdzini un liec formu ledusskapī uz 45 minūtēm vai pat 1 h.
- Tad to pašu atkārto ar balto šokolādi, ievērojot sastāvdaļu proporcijas. Pārlej melnajai šokolādei un liec atkal ledusskapī uz 1 stundu.
- Un tad to pašu izdari ar piena šokolādes masas sastāvdaļām un pārlej baltajai šokolādei.
- Tad formai uzklāj plēvi un liec ledusskapī uz 12 h vai arī saldētavā uz 6 h. Ja liec saldētavā, tad pirms pasniegšanas paturi ledusskapī 1 stundu.
- Pasniedz, sagriežot šķēlēs, ko uzliec uz šķīvjiem. Pievieno to, kas ir sezonā, - ziemā riekstus, vasarā ogas.
Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit