Foto: LETA

Ugunsgrēkā Vārkavas novada Vārkavas pagastā pirmdienas rītā sadegušas vistas un truši, savukārt brīvdienās ugunsdzēsēji vairākkārt glābuši ledū ielūzušus suņus, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Pirmdien, plkst. 5:36 VUGD saņēma informāciju, ka Vārkavas novada Vārkavas pagastā deg šķūnis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka koka šķūnis deg ar atklātu liesmu un tam jau ir iebrucis jumts. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Ugunsgrēkā gāja bojā 20 vistas un 20 truši. Ugunsgrēka likvidācijas darbi vēl turpinās.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, informē VUGD. Sestdien no rīta, plkst. 7:21, VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastendē suns ir ielūzis ledū. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nokļuva pie dīķī ielūzušā suņa un dzīvnieku nogādāja krastā.

Neilgi pēc tam, plkst.12:58, VUGD saņēma informāciju, ka Ventspilī, Lielajā prospektā, grāvī ledū ir ielūzis suns. Ugunsdzēsēji glābēji suni no grāvja izcēla un atdeva saimniekam.

Savukārt svētdien plkst.14:41 VUGD saņēma informāciju par suni, kas bija iekritis Gaujā, Siguldā. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivu nokļuva pie suņa, iecēla laivā, ietina segā un nogādāja pie saimnieka.

Svētdienas rītā VUGD saņēma palīdzības lūgumu no Malnavas ielas Rīgā, kur suns bija iestrēdzis žogā. Ugunsdzēsēji glābēji suni atbrīvoja.

VUGD aicina suņu īpašniekus šajā laikā, kad ledus kārta vēl ir plāna, savus mīluļus nevest pastaigāties bez pavada. Ja notikusi nelaime un suns ielūzis ledū, suņu īpašniekiem ir jāzvana uz 112 un nekādā gadījumā nevajadzētu pašiem doties suni glābt, jo plānais ledus cilvēka svaru var neizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!