Restorāna "Tiramisu" šefpavārs Mārtiņš Zakevics iesaka nobaudīt uzkodas itāliešu stilā. Lūk, receptes!
Bruschetta Antipasti

Sastāvdaļas:

  • 60 g baltmaizes Ciabatta
  • 15 g baklažāna
  • 15 g paprikas
  • 15 g tomātu
  • 15 g šampinjonu
  • Ķiploks
  • Olīveļļa
  • asā mērce Tabasco
  • timiāns, baziliks pēc garšas
  • Pagatavošana:

    Visus dārzeņus sagriež nelielos rombos, viegli apgrilē un iemarinē olīveļļā ar ķiplokiem, zaļumiem, sāli, pipariem un nedaudz Tabasco. Ļauj visam pāris stundas ledusskapī ievilkties.

    Maizi apgrauzdē un iesmērē ar ķiploku eļļu. Ņem dārzeņus ārā no ledusskapja un kārto uz maizītes kopā ar sakapātiem zaļumiem.

    Mozzarella ar meloni

    Sastāvdaļas:

  • 80 g melones
  • 50 g Mozzarella siera
  • olīveļļa
  • ķiploks, timiāns, balzamiko etiķis pēc garšas
  • sāls, pipari
  • Pagatavošana:

    Ķiplokus, timiānu, sāli, piparus un balzamiko etiķi sablenderē, lēnām lejot klāt olīveļļu, līdz iegūta viendabīga masa. Iegūtajā masā uz 12 stundām liek marinēties Mozzarella sieru.

    Pasniedz izgrieztu meloni, virsū kārto iemarinēto Mozzarella sieru un dekorē ar baziliku.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!