Uztura paradumos cilvēkam ieteicams būt elastīgam un pielāgoties gadalaikam. Karstā laikā priekšroka dodama augļu un dārzeņu salātiem, pudiņiem, uzpūteņiem, tomātiem, baklažāniem un gurķiem.
Gaļu labāk aizstāt ar jūras veltēm, jo tā, līdzīgi olām un piena produktiem, karstumā ātrāk bojājas. Ar dzīvnieku izcelsmes proteīniem vasarā aizrauties nav ieteicams arī tāpēc, ka organismam nepieciešams daudz enerģijas, lai tos pārstrādātu; tas savukārt var izraisīt papildu nogurumu. Ieteicams neaizrauties ar saldinātiem gāzētiem dzērieniem, kuri mēdz saturēt ne tikai lielu daudzumu cukura, bet arī nātrija benzoātu vai citas neveselīgas E piedevas.

Uztura speciālisti rekomendē sālītu zivi, jo tā palīdz atjaunot sāļus, ko organisms zaudē līdz ar sviedriem. Taču sirds un nieru slimniekiem to uzturā labāk nelietot. Ikvienam ēdājam var ieteikt vasaras aukstās zupas uz kefīra, kvasa vai citas bāzes, ar saknēm, dārzeņiem un zaļumiem, taču bez gaļas. Piemēram, mūsu zemē populārākajā aukstajā zupā izmantotās bietes pazemina asinsspiedienu un bagātina asins sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!