Foto: LETA

Valdības deklarācijas Drošības jautājumu darba grupas dalībnieki šodien vienojušies, ka valdība nodrošinās visus nepieciešamos materiāltehniskos un cilvēkresursus Zolitūdes traģēdijas sekmīgai izmeklēšanai, sacījis Drošības jautājumu darba grupas vadītājs Ainars Latkovskis (V).

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas atbalsts ir nozīmīgākā prioritāte, ar kuru papildināta līdzšinējās valdības deklarācija.

Darba grupas sanāksmē pārskatīta līdzšinējās valdības deklarācija, izvērtēts paveiktais, un darba grupas dalībnieki vienojušies par turpmāk darāmo. "Ņemot vērā Latvijas dalību NATO un Eiropas Savienībā (ES), kas ir ilglaicīgas organizācijas, tās ir lietas, kas jāpilda katrai valdībai un koalīcijai," piebilda Latkovskis.

Tāpat tiks atbalstīta Jaunsardzes paplašināšana, kam paredzēts lielāks finansējums šā gada budžetā. Latkovskis norādīja, ka Jaunsardzes atbalstīšanai ir nozīme ne tikai patriotisma veicināšanā, bet arī jauniešu stājas, veselības un attieksmes veidošanā.

Jaunajā deklarācijā iekļauti arī iesāktie darbi, kas jāturpina, piemēram, tiesu sistēmas sakārtošana. Darba grupas vadītājs norādīja, ka deviņos mēnešos visu sistēmu sakārtot nav iespējams, taču tas ir ilgtermiņa darbs, kas jāturpina arī pašreiz veidojamajai valdībai.

Kopumā darba grupā nav bijuši jautājumi, par kuriem būtu radušās domstarpības. Latkovskis norādīja, ka darba grupā bijušas pārstāvētas visu partiju deputātu frakcijas, piedalījušies arī parlamentārie sekretāri, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Līdz plkst.15 vēl tiks precizēts atsevišķu jautājumu formulējums un deklarācijas versija tiks iesniegta premjera amata kandidātes Laimdotas Straujumas (V) pārstāvjiem, norādīja Latkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!