Foto: LETA

Saeimas deputāts Valdis Dombrovskis uzstāsies Eiropas Tautas partijas (ETP) reģionālo un vietējo politisko līderu samitā, kas 24. - 25.aprīlī notiks Poznaņā, Polijā. Samita dalībnieki kopā ar ETP kandidātu Eiropas Komisijas prezidenta amatam Žanu Klodu Junkeru diskutēs par to, kā Eiropas reģionos un pilsētās veicināt izaugsmi un jaunu darbavietu rašanos.

Dombrovskis piedalīsies diskusijā par mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, jaunatnes nodarbinātību, izglītību, inovācijām, konkurētspēju un demogrāfiskajiem izaicinājumiem.

„Vēlos Polijas samitā uzsvērt Latvijas pieredzi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā, aicinot izmantot Latvijas piemēru, lai veicinātu Eiropas Savienības ekonomikas izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. Tieši nākamajos piecos gados Eiropas Savienībai būs jākoncentrējas uz ekonomikas konkurētspējas palielināšanu, tāpēc būtiski par šo jau tagad diskutēt ar ETP politiskajiem līderiem, kas ir lielākais un ietekmīgākais politiskais spēks Eiropas Parlamentā,” norāda Dombrovskis.

Dombrovskis samitā būs vienīgais pārstāvis no Latvijas, tajā piedalīsies arī Polijas premjerministrs Donalds Tusks (Donal Tusk), Eiropas Savienības budžeta komisārs Janušs Levandovskis (Janusz Lewandowski), kā arī virkne citu Eiropas līderu.

Samitam būs iespējams sekot līdzi tiešraidē tam veltītajā mājaslapā, kur pieejama arī aktuālākā informācija par pasākuma norisi un dalībniekiem. Savukārt jaunākajām ziņām Twitter var sekot līdzi: @EPP, @EPP_CoR un @Platforma_org, samita oficiālais hashtag - #POznanEPP.

Papildus informācija:
Laila Timrota
partijas VIENOTĪBA
preses sekretāre
29373547
laila.timrota@vienotiba.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!