Tuvojas 14. februāris – Svētā Valentīna diena. Un tiem, kuri nolēmuši svinēt šos svētkus kā mīlētāju, laulāto un draugu apdāvināšanas un īpašu kopīgo pasākumu dienu, piedāvājam dažu svētku atzīmēšanas ideju apkopojumu.

Valentīna dienas izcelšanās

Vēsturē zināmi vairāki svētie Valentīni, un viena noteikta izskaidrojuma šo svētku izcelsmei nav. Piemēram, viens no tiem bija Umbrijas bīskaps Valentīns no Terinas. Leģenda vēsta, ka viņš esot sadusmojis Romas imperatoru Klaudiju II, jo nav ievērojis aizliegumu un laulājis jaunos pārus. Par to viņš ieslodzīts cietumā un no turienes cietumsarga meitai sūtījis ar asinīm rakstītu sveicienu, bet 14. februārī sodīts ar nāvessodu.

Idejas svinībām divatā

Protams, taisnība ir tiem, kas saka, ka mīlestību var izrādīt un romantiskus pārsteigumus sagādāt katru dienu, tam nav vajadzīgs plaši atzīts datums. Un tomēr - kāpēc gan lai tieši šī diena nekļūtu par neaizmirstamu piedzīvojumu? Šoreiz tā ir pirmdiena, darba nedēļas sākums, ko var padarīt krāsaināku ar Valentīna dienas svinēšanu.

Īpaša var būt visa diena, un tāpēc tai arī jāsākas skaisti. Viens no jums var piecelties pirmais un sagatavot brokastis, ko pasniedz gultā. Kādā neparastā vietā (bet kura tomēr ir pamanāma) novietojiet kartiņu ar mīļotajam veltītiem vārdiem vai ar aicinājumu vakarā, pēc darba, satikties kaut kur pilsētā. Šādu kartiņu kopā ar ziediem vai citu dāvaniņu varat uzticēt kurjeram nogādāšanai mīļotās/mīļotā darbavietā.

Par Valentīna dienas dāvanu var kalpot jebkura lieta, kas izveidota sarkanas (vēlams) sirds formā, piemēram, konfektes, spilveni, maciņi un citi mīļi nieki. Apsveikuma kartītes ar jautriem pantiņiem un novēlējumiem pēc tradīcijas nevajag parakstīt, un teksts jāraksta sagrozītā rokrakstā, lai adresāts pats uzmin, kas viņam to atsūtījis. Var izveidot albumu ar atbilstošām bildēm un komplimentiem, atmiņām vai jebko citu, ko mīļotajai personai būs patīkami lasīt.

Jūsu Valentīna dienas randiņš var būt visdažādākais, piemēram, slēpojums uz mežu (ar līdzpaņemtu termosu, pīrādziņiem un lielu, sarkanu sirdi, ar ko izgreznot koku, zem kura dzersiet silto dzērienu), klinšu kāpšanas sacensības, izjāde ar zirgiem, slidošana, kartings (jebkas, ko neesat izmēģinājuši, bet ko gribētos) vai spilvenu cīņas bez noteikumiem. Norunājiet, kāda balva pienāksies uzvarētājam. Citas idejas pasākumiem pilsētā - romantisks kino, diskotēka, pikošanās vai dejas sniegputenī.

Protams, pirmais, kas ienāk prātā kā svinību turpinājums, ir romantiskas vakariņas kādā no kafejnīcām vai arī mājās. Cits variants - pasūtīt numuriņu viesnīcā un pēc vakariņām doties uz turieni. Mājās pagatavojiet kādu romantiska nosaukuma kokteili. Ja gribas ko neikdienišķu, mājās sarīkojiet pikniku uz grīdas.

Citas idejas vakara noslēgumam mājās

  • Apskaujoties noskatieties kādu romantisku vai cita žanra filmu, kas jums patīk.
  • Slepus no partnera pasūtiet viņam apsveikumu radio, un "nejauši" to kopā noklausieties.
  • Atcerieties kādu jums abiem nozīmīgu datumu - pirmo tikšanos, pirmo skūpstu vai pirmo seksu -, atcerieties, kā tas bija, ko runājāt un kā bijāt ģērbušies. Izliecieties, ka esat satikušies pirmo reizi un iepazīstaties. Šai dienai piederas arī atzīšanās mīlestībā un bildinājums.
  • Dalieties domās par to, cik labi, ka esat satikušies, un cik labi, ka pēc visiem strīdiem esat palikuši kopā.
  • Sarīkojiet karnevāla nakti ar pārģērbšanos un trakām dejām vai fotosesiju.
  • Sarīkojiet partnerim masāžas seansu vai kopīgu vannu.
  • Aplaistiet viens otru ar šokolādes krēmu vai kaut ko tamlīdzīgu. Ko tālāk? Nu, gan jau jūs izdomāsiet...
  • Vakars, maiga gaisma, lēna mūzika un deja... Pa atslēgas caurumu vai caur aizkariem nekas nav redzams, un beidzot jūs paliekat divatā...

Kā svinēt, ja nav sava Valentīna

Parastais variants (bet nebūt ne sliktākais) - sevis lutināšana ar kosmētisku procedūru, friziera apmeklējumu, kārumu baudīšanu, romantisku filmu vai mūzikas vakaru u. tml.

Neparastākais variants - atļaujies izdarīt ko neparastu un neikdienišķu, ko esi gribējusi, bet iepriekš neesi iedrošinājusies, vai arī kas tiek atlikts uz tālu nākotni tāpēc vien, ka ir pārāk ikdienišķs. Nu, piemēram, apciemo kaimiņu, ar kuru sen esi gribējusi iepazīties, ar lūgumu palīdzēt atkorķēt šampanieša pudeli, piezvani vai uzraksti mīļai draudzenei, ar kuru nezināmu iemeslu dēļ esat nedaudz atsvešinājušās, un pēc tam skaipā parunājiet par senām, kopīgām blēņām un jokiem, kas saprotami tikai jums abām.

Tu nemēdz komentēt citu bildes un blogus internetā? Šovakar vari to atļauties! Uzraksti ko jauku un uzmundrinošu kādam svešam cilvēkam. Uzraksti sev mīlestības vēstuli. Aizsūti kādam atzīšanos mīlestībā un pēc tam atvainojies, ka esi sajaukusi numurus.

Sapulcini visas brīvās draudzenes un draugus, un sarīkojiet grandiozu ballīti. Ja esat tikai meitenes, sarīkojiet konkursu, piemēram, kura iepazīsies ar lielāku skaitu puišu. Iepazīšanās metode - uzrunāt svešiniekus ar vārdiem "Drīkst jūs nofotografēt albumam "Pilsētas jaukākie vīrieši"?". Vienkāršāks variants - dāvā savu uzmanību un mīlestību radiniekiem.

Idejas svētku galda un guļamistabas izrotāšanai

  • Sveces radīs romantisku gaisotni, īpašu noskaņu.
  • Šajā dienā krāsu gammā ierasti ir sarkanie un rozā toņi savienojumā ar balto, krēma, aveņu un ceriņu toņiem.
  • Mīlas simboli, sirsniņas, efektīvi izskatās kā piekarināti rotājumi. Tos izmanto arī galda klājumā, dāvanu iesaiņošanā, ar tiem var izrotāt pat durvis, logus, krēslus un lustras. Rotāšanai izmanto arī vītnes, vainadziņus, ziedu kompozīcijas un jebko citu, kas jums varētu saistīties ar romantiskas atmosfēras radīšanu.

Dažas vairāk vai mazāk nopietnas idejas un domas no forumiem

  • Dāvanai noder "Rimi" pirkta sirds. Internetā novilktas divdesmit porno filmas. Var sākt jau 12. februārī, 14. februārī var ņemt slimības lapu.
  • Man šie svētki asociējas tikai un vienīgi ar būšanu divatā, intīmā atmosfērā. Var arī ar kolēģi, ja ļoti vajag. Vispār var arī trijatā vai četratā, ja ir pareizais noskaņojums.
  • Neuztveru šos svētkus kā kaut kādus seksa svētkus, kā te aprobežoti cilvēki tos uztver. Valentīna dienu uztveru kā mīlestības dienas atzīmēšanu, respektīvi, apsveicu draudzenes, katrai pa sirsniņai aizsūtu, varam kopīgi iedzert "Martini Asti", uzēst ķiršu torti, aiziet uz kino. Citreiz aizbraucu pie vecākiem ar ķiršu saldējumu, izdzeram vīnu, pat bērnu apsveicu, uzdāvinot spilventiņu sirds formā. 
  • Neuztveru šo dienu nekā īpaši, tikai kā vienu iemeslu kaut kā tematiski atzīmēt - nu, lai jautrāk taču!
  • Es šo dienu saprotu tā. Ja man ir kāds, ko es mīlu, tad viņam uzdāvinu kādu mazu nieciņu kā apliecinājumu. Ja apdāvinātu arī pārējos, laikam izskatītos pēc palaistuves. Tie taču ir mīlētāju svētki, nevis kārtējais 8. marts, 24. februāris vai diena, kurā jāatceras visi, ar kuriem kādreiz pārgulēts vai šampis kopā dzerts.
  • Skaldīšu malku.
  • Labi, ka tādi svētki ir - vismaz veikalnieki var atbrīvoties no veciem krāmiem, atliek tikai kādu sirdi uzlīmēt un sarkanu lenti apkārt apsiet.
  • Es ieteiktu svinēt kolektīvā, tas ir, svingeru klubā.
  • Nu, nav tie svētki pirmsākumos bijuši tādi, par kādiem tos pārvērtusi katoļu tikumība kopā ar tirgotāju netikumību. Bet svētku nekad nevar būt par daudz, ja nu vienīgi nauda ir beigusies un draugi pamukuši.
  • Jauna intīma frizūra ar mīļotā vārdu (sarkanā krāsā, un es liktu nevis vārdu, bet "viņa" garumu) no "Swarovski" kristāliem, pīrsings jebkurā vietā, pārnesamais striptīza stienis (īre maksā LVL 14/h).
  • Vispirms jūs abi satiekaties pilsētas centrā, viņš tev uzdāvina rozi (vēlams ļoti garu un sarkanu), un jūs veicat Valentīna dienas publisko riņķi - pastaigu pa pilsētu. Mērķis - pēc iespējas vairāk cilvēkiem parādīt, ka jūs viens otru mīlat un viņš tev ir uzdāvinājis rozi. Pastaigas laikā tu plivini skropstas un smaržo puķi, viņš tev ap vidukli vai nedaudz zemāk ir aplicis roku un izskatās nenormāli iemīlējies. Kad jums tuvojas veci cilvēki, vecmeitas vai šķirtenes, jūs viegli iesmejaties par kaut ko jums abiem vien zināmu. Tuvojoties savējiem jeb citam pārim, jūs zīmīgi paskatieties viņu virzienā un pamājat ar galvām, tajā pašā laikā cenšoties izskatīties vairāk iemīlējušies, nekā izskatās viņi. Vakara otrā daļa ir mazāk interesanta. Jūs dodaties uz dzīvokli, ieslēdzat fonā mūziku vai filmu un tad veicat sekojošas darbības: apēdat šokolādi, glāze šampanieša, sekss, tad atkal šokolāde, šampanietis, sekss. Un tā tik ilgi, kamēr viens vai otrs vairs nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!