Valkas dome no Eiropas Sociālā fonda (ESF) ieguvusi finansējumu desmit subsidēto darba vietu izveidošanai, pastāstīja Valkas domes preses sekretāre Inguna Medne.

Par šā projekta īstenošanu pagājušajā nedēļā ir parakstīts līgums. Projekta mērķis ir sekmēt cilvēkresursu attīstību un veicināt situācijas uzlabošanos darba tirgū. Projektā ir paredzēts izveidot subsidētās darba vietas sociālās atstumtības riskam pakļautajām grupām - ilgstošiem bezdarbniekiem, pirmspensijas vecuma bezdarbniekiem, kā arī vecākiem pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma.

Pavisam tiks izveidotas desmit jaunas subsidētās darba vietas - sociālais darbinieks, aprūpētājas, medmāsa, frizieris un citas. Darba vietas izveidos Sociālajā aprūpes namā un nakts patversmē, kas vēl tikai taps.

Lai nodrošinātu darba efektivitāti un individuālu pieeju, katram subsidētajā daba vietā iesaistītajam bezdarbniekam ir paredzēts nozīmēt darba vadītāju, kurš organizēs bezdarbnieka nodrošināšanu ar darbu, sadalīs pienākumus un sniegs konsultācijas. Jaunizveidotās darba vietas tiks aprīkotas ar nepieciešamo inventāru.

Kā sadarbības partneris ir izvēlēts Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiāle, kas veiks kadru atlasi.

Katrā jaunizveidotajā darba vietā ir nepieciešama profesionālā kvalifikācija un izglītība.

Projekta kopējās izmaksas ir 74 800 latu. Eiropas Savienības līdzfinansējums ir 80%, valsts budžeta finansējums - 20%. Plānots, ka projekts sāksies šī gada 1.oktobrī un turpināsies līdz 2007.gada 30.jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!