Pēc aptuveni trijiem līdz septiņiem gadiem Valkā plānots atklāt jaunu starptautisku studiju centru (SSC), informē Latvijas Universitātes (LU) Valkas filiāles direktore Unda Ozoliņa.
LU Valkas filiāli nākotnē plānots pārveidot par SSC. Pašlaik LU Valkas filiālē tiek organizētas neklātienes studijas, taču līdz ar centra izveidi studijas tiks pasniegtas arī klātienē.

Kā norādīts projekta aprakstā, izveidojot jauno SSC, tiktu veicināta Baltijas jūras reģiona ilgtspējīga attīstība jaunās ekonomikas apstākļos, paplašinot izglītības iespējas starptautiskā vidē.

Centra izveidošana ļautu arī uzlabot Latvijas-Igaunijas pierobežas teritoriju cilvēkresursu konkurētspēju un atbilstību darba tirgus prasībām, tādējādi veicinot reģiona sociāli ekonomisko attīstību.

SSC nākotnē iecerēts nodrošināt mācību un dzīvošanas telpas apmēram 950 studentiem no visām Baltijas jūras reģiona un arī ES pierobežas valstīm.

Ozoliņa stāstīja, ka centra izveides procesā paredzēts atjaunot veco skolas ēku, kura pēdējos 15 gados netiek izmantota, šajā ēkā varētu mācīties 200-300 studentu. Tāpat arī paredzēts atjaunot kāda pamesta mikrorajona daudzstāvu mājas, kas varētu kalpot kā studentu viesnīcas.

Lai informētu par jaunā studiju centra izveidi, 17.oktobrī plkst.15 LU galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, tiks rīkota projekta prezentācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!