Valmierā, galerijā "Laipa" šodien plkst.13 atklās mūsdienu glezniecības izstādi "Ainava", aģentūrai LETA pastāstījis izstādes kuratore Guna Kalnača.
Ekspozīcija turpina galerijā gada nogalēs populāro konkursizstāžu sēriju, aktualizējot ainavas žanru, kas pašlaik ir nepamatoti piemirsts. Izstādē piedalās 25 mākslinieki, no kuriem lielākā daļa ir saistīti ar Valmieru vai jau iepriekš sadarbojušies ar galeriju, piedaloties plenēros un izstādēs. Autori ir nesen Latvijas Mākslas akadēmiju absolvējuši jaunie mākslinieki - Sanita Frīdenberga, Ansis Butnors, kā arī nopietnas autoritātes latviešu mākslā - Roberts Muzis, Andrejs Ģērmanis.

Konkursizstādē piedalīsies arī Vidzemes mākslinieki Daina Leite, Alvils Rozentāls, Ilgvars Zalāns no Valmieras, Madonas mākslinieki Valērijs Baida, Maija Jakoviča, Laima Lucāne, Agris Sārs un citi, stāstīja Kalnača.

Izstāde tiek rīkota sadarbībā ar Valmieras domi, kas laureātiem dāvinās iespēju desmit dienas strādāt mākslinieku radošajās rezidencēs Solnā Zviedrijā un Vilandē Igaunijā.

Izstādes laureātus atklāšanā nosauks glezniecības vecmeistars, profesors Vilis Ozols, piebilda Kalnača.

Ekspozīcija galerijā būs apskatāma līdz nākamā gada 5.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!