Nākamās nedēļas nogalē Valmieras autoostu plānots pārcelt no centra stāvlaukuma, kur tā darbojās pagaidām, uz tās ierasto atrašanās vietu Stacijas ielā 1, pavēstīja Valmieras domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Kazuša.

Autoostas teritorijā pabeigta bruģēšana, bet nākamās nedēļas laikā tiks uzstādīti apgaismes stabi un ceļa zīmes. Stacijas un Cēsu ielas un autoostas teritorijas rekonstrukcijas dēļ tās darbība kopš jūlija bija pārcelta uz pilsētas centra laukumu Kārļa Baumaņa ielu 6A. Tur tika ierīkotas pagaidu pieturvietas, biļešu tirdzniecības vietas, kā arī autobusu stāvvietas.

Iestājoties ziemas apstākļiem, kā arī pabeidzot autoostas teritorijas pārbūvi, tās darbība tiks atgriezta iepriekšējā vietā, kur tiks nodrošināti visi nepieciešamie pakalpojumi, to vidū arī autoostas ēku, kas netika pārbūvēta.

Par precīzu dienu, kad autoosta darbību atsāks Stacijas ielā 1, Valmieras pilsētas pašvaldība informēs iepriekš.

Projekts "Stacijas ielas, Cēsu ielas (posmā no Gaujas tilta līdz Stacijas ielai) un Mazās Stacijas ielas rekonstrukcija" tiks īstenots līdz 2011.gada beigām. Visā rekonstrukcijas darbu zonā tiks mainīts brauktuves segums, pārbūvētas apakšzemes komunikācijas, izbūvēti gājēju un velosipēdistu celiņi, kā arī pārbūvēts ielu apgaismojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!