Valmierā katru vasaru notiek vairāki vērienīgi kultūras pasākumi, aktualizējot jautājumu par jaunas vai rekonstruētas pilsētas estrādes nepieciešamību. Augusta sākumā ikviens Valmieras iedzīvotājs tika aicināts izteikt savus priekšlikumus par piemērotāko pilsētas estrādes atrašanās vietu Valmieras pilsētas teritorijas robežās. Tika saņemti vairāk nekā 30 ierosinājumi.
Apkopojot saņemtās idejas, vairums ierosinājumu autoru pauda, ka ir apmierināti ar pašreizējo estrādes atrašanās vietu, piebilstot, ka vēlētos plašāku, mūsdienīgāku estrādi, pēc iespējas to norobežojot no kapsētas, informē Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Saņemtie ierosinājumi par estrādes atrašanās vietu liecina, ka valmierieši, kuri nav apmierināti ar pašreizējo estrādes novietojumu, vēlētos, lai tā atrodas Pārgaujā – minot Pauku priedes kā piemērotāko atrašanās vietu. Tāpat saņemtas idejas par estrādes būvniecību Jāņparkā, pilsētas slidotavā, Rātsupītes krastos aiz Valmieras drāmas teātra, Dīvaliņa pļavās un citviet.

Valmierieši tika aicināti izteikt viedokli, kādu vēlētos redzēt jauno pilsētas estrādi. Vairāki pilsētas iedzīvotāji uzsver, ka būtu nepieciešami jauni soliņi, iespējams, varētu izmantot saliekamos soliņus, ko novietot konkrēta pasākuma norises laikā. "Estrādei jābūt plašai, lai cilvēkiem būtu ērti dejot, turklāt ar labu akustiku," rakstīts vienā no saņemtajiem ierosinājumiem. "Estrāde varētu būt ieapaļa ar jumtiņu," ierosina kāds valmierietis. Vairāki respondenti aicina veidot estrādi līdzīgi kā Tartu pilsētā Igaunijā, kur norisinājās Baltijas valstu studentu XV dziesmu un deju svētki "Gaudeamus".

"Paldies visiem valmieriešiem, kuri aktīvi pauda savu viedokli par pilsētai tik nozīmīgu jautājumu. Ņemot vērā ierosinājumus un idejas, secinājām, ka jābūvē jauna estrāde. Tās atrašanās vieta varētu būt netālu no līdzšinējās estrādes. Centīsimies estrādi novietot pēc iespējas tālāk no kapsētas. Estrādei atbilstošāko vietu palīdzēs noteikt arī arhitekti," skaidro Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure, piebilstot, ka estrādes projektēšanu iecerēts uzsākt jau nākamajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!