Vecumnieku pagastā, Staņķu dzirnavu dīķi, kurš ir uzpludināts uz Zvirgzdes upes, pirms neilga laika tika aizturēts kāds malu zvejnieks, informēja Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Jelgavas kontroles sektora vecākais inspektors Ints Roze.
«Vasaras periodā makšķerēšanas lomu apjoms ir mazinājies. Varbūt tieši šis iemesls atsevišķus indivīdus mudinājis veikt zveju, izmantojot neatļautas zivju ieguves metodes. Šoreiz aizturējām personu, kura zvejoja ar tīklu,» stāsta inspektors. Viņš arī piebilst, ka Latvijā ir ūdenstilpnes, kurās atļauts nodarboties zemūdens medībām, zvejai izmantojot tīklus. Taču Bauskā un rajonā pašreiz tas nekur nav atļauts.

I. Roze spriež, ka iespējams neviens zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārkāpējs, dodoties īstenot savus nodomus, nepieļauj, ka tieši viņam var nākties izskaidroties ar Valsts vides dienesta inspektoriem.

«Tieši tādās domās bija arī vairāki vīrieši, kas nodarbojās ar nelikumīgu zveju Bauskas rajonā. Runāt par šiem pārkāpumiem mudina izņemto bezsaimnieka tīklu skaits.

Tomēr katrā šādā gadījumā ir konkrēts cilvēks, kurš potenciāli var nonākt aizturēta pārkāpēja statusā. Sods par šo pārkāpumu nav no mazajiem - no 200 līdz 500 latiem. Konfiscējam arī tīklus, lomu, sastādīts tiek administratīvo pārkāpumu protokols. Tāpēc aicinu visus, kuri nodomājuši tikt pie zivīm, ķerot tās ar tīkliem vai nodarbojoties ar zemūdens medībām, rūpīgi pārdomāt, pirms rīkoties,» tā I. Roze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!