Pirmdien ar simbolisku bumbas iesitienu Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Latvijas futbola izlases aizsargs Māris Smirnovs (FK "Ventspils") atklāja Pārventas sporta kompleksa stadionu Ventspilī.
Ar šo simbolisko iesitienu jaunajā stadionā sākās jauno Ventspils futbolistu treniņš.

Ventspils mērs kompleksa atklāšanā atzina, ka pēdējā laikā veiksmīgi notiek sadarbība ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), arī valsts radusi iespēju finansiāli atbalstīt Ventspils sporta infrastruktūras pilnveidošanu.

Tuvākā laikā Ventspils domē paredzēta tikšanās ar futbola kluba "Ventspils" vadību un Ventspils uzņēmējiem, lai apspriestu futbola attīstību Ventspilī.

Lembergs atzina, ka beidzot varētu atrisināt jautājumu par Ventspils stadiona apgaismes un tablo uzstādīšanu, jo tas ir vajadzīgs ne tikai futbolam, bet arī pirmajām Latvijas Olimpiskām spēlēm, kuru rīkošanai pieteikta arī Ventspils.

Stadions nodots ekspluatācijā pēc renovācijas un tagad ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu aprīkots ar mākslīgo segumu, kas atgādāts no Vācijas.

Sportošanas vietas izmērs ir 60 x 90 metri, renovācijā labiekārtoti četri 100 metru celiņi ar bituma segumu un tāllēkšanas bedre.

Darbu pasūtītājs ir pašvaldības uzņēmums "Komunālā pārvalde", bet darbus veica "Ostas celtnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!