Foto: Publicitātes attēli
Īsi pirms došanās uz izstādi Minhenē, mākslas projekta „Octopus” mākslinieki Ventspils teātra namā „Jūras vārti” 4.augustā plkst. 18.00 atklās izstādi „Space.. Between..”.

Izstādē, kurā piedalīsies mākslinieki Luce (Edmunds Lūcis), Sarmīte Caune, Edgars Mucenieks, Anda Poikāne, Dace Lucia K, Dita Lūse, Leonīds Tugaļevs, Justīne Lūce, Irina Ošleja, Juris Andersons, Pēteris Taukulis un Agnese Brūvere skatāma mākslas darbu izlase, ko veidojusi izstādes kuratore Evelīna Vanaga. Šobrīd Evelīna Vanaga kā kultūras menedžere strādā Minhenes mākslas savienībā.

Evelīna Vanaga norāda, ka „par eksponēto darbu atlases kritēriju izvēlēta ne tikai mākslinieciski pilnvērtīga estētika, bet arī formāli it kā amatieriska, nedaudz triviāla attēlu valoda, kuras pielietojumā tiek dekonstruēti un rekonstruēti izvēlētie materiāli. Tādējādi tiek radīts dažkārt humora un ironijas piesātināts, tomēr, galvenokārt, tāds ikdienas kultūras diskurss, kas raisa kritisku domāšanu. Šie mākslinieki rada provokatīvus darbus, kas ignorē sterilas mākslas eksponēšanas virzienu, tādā veidā uzsākot pilnīgi citu pieeju sapratnē par laikmetīgo mākslu." 

Izstādes atklāšanā, kuras ekspozīcija veidota gan no foto darbiem, instalācijas, gleznām, kolāžām un skulptūrām, paredzēta mākslinieka Edgara Mucenieka performance „Ventspils 1986 / Ventspils 2011", kurā mākslinieks rosinās domāt par pagātnes un nākotnes kontrastiem.

Jāuzsver, ka izstāde Ventspilī ir kā starta posms pirms mākslinieku došanās pēc dažām dienām uz Minheni un uz Berlīni septembra sākumā. Vairāki projekta „Octopus" mākslinieki kopā ar vācu māksliniekiem - Ransome Stanley un BettyMü, no 9. līdz 27.augusta piedalīsies mākslas izstādē „heart on the street" („sirds uz ielas") Minhenē, kuru finansiāli atbalsta Roberta Boša fonds, Minhenes pilsētas Kultūras departaments, kā arī Minhenes mākslas savienība. Šī izstāde raisa diskusiju par ielu mākslas un urbānās vides transformāciju, kas ir aktuāla tēma ikvienas pilsētas attīstībā.

Pēc izstādes Minhenē paredzēta mākslinieku dalība Berlīnes mākslas mesē „Berliner Liste" no 8.līdz 11.septembrim, kurā katru gadu piedalās vairāk nekā 100 starptautiskas galerijas un mākslinieku grupas un kuru apmeklē ap 13 000 interesentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!