No 9. līdz 11. februārim Ventspils pilsēta tiks prezentēta starptautiskajā tūrisma gadatirgū "BALTTOUR 2007", kas norisināsies Ķīpsalas izstāžu hallē Rīgā. Tāpat kā iepriekšējos gados, Ventspils pilsēta sevi prezentēs Kurzemes reģiona stenda ietvaros kopā ar citiem Kurzemes rajoniem, pilsētām un Kurzemes tūrisma asociāciju. Ventspili gadatirgū pārstāvēs Ventspils Tūrisma informācijas centra, Livonijas ordeņa pils, Olimpiskā centra "Ventspils", Sāremā kuģu kompānijas Ventspils biroja, kā arī Ventspils tūrisma firmu un naktsmītņu pārstāvji.
Šogad Ventspils pilsētas stends gatavojas pārsteigt apmeklētājus ar vairākiem atraktīviem Ventspils Piedzīvojumu parka aktīvās atpūtas piedāvājumiem. Ekstrēmu izjūtu cienītājiem izstādē būs iespēja izmēģināt šķēršļu trases "Mežakaķis" ekipējumu un iztēloties "Tarzāna cienīgu" gājienu pa dažādos augstumos kokos piestiprinātām trosēm, pārvarot tiltiņus, šūpoles, baļķi un kāpnes.

Izstādē tiks prezentēts Slēpošanas kalns "Lemberga hūte", kas 2007.gadā sola jautrus mirkļus visai ģimenei – jaunizveidotā īpašā trasē kameršļūkšanai, slēpošas un snovborda trasē, bērnu kalniņā. Par kalna apmeklētāju ērtību šogad gādā jauns moderns elevatora tipa pacēlājs, kā arī kalna austrumu daļā uzstādītais papildus apgaismojums, paplašinātā stāvvieta 60 automašīnām un kafejnīca.

Ventspils Piedzīvojumu parkā pavasarī tiks atklāta jaunā BMX trase ar 400 skatītāju vietām. Vasarā interesenti varēs mēģināt pārvarēt gravitācijas spēku šūpojoties kīkinga šūpolēs, būs iespēja iznomāt montainbordus, šļūkt no kalna ar speciālām riepām vai lēkāt pie kalna uzstādītajos batutos. 2008.gada vasarā Lemberga hūtes nogāzē paredzēts iekārtot 500m garu rodeļu trasi, kas būs modernākā Latvijā.

Savukārt kosmiskas izjūtas izstādē "BALTTOUR 2007" varēs izbaudīt tie, kuri ļaus jautrajām olimpiskajām gotiņām ripināt sevi pa halles ejām Trakajā bumbā. Trakā bumba vai, kā to sauc citur pasaulē, Zorbings vai Rollerball, ir liela (3 m diametrā) ar gaisu piepumpēta, caurspīdīga PVC dubultbumba, kur cilvēkam paredzēta telpa tās centrā. Drosmīgākie galvu reibinošo ripošanu varēs atkārtot Ventspilī vasarā no Lemberga hūtes kalna speciāli šim nolūkam ierīkotā trasē.

Izstādes apmeklētājiem tiks prezentēta arī jaunā tūrisma brošūra "Ventspils 2007", kur šogad ir papildināta ar franču valodas izdevumu, un Ventspils 2007.gada tūrisma karte. Būs arī plaša informācija par Ventspils rajona tūrisma uzņēmumu jaunajiem piedāvājumiem, kā arī jaunā kurzemnieku kopīgi izdotā Kurzemes tūrisma karte. Ventspils stendā par īpašām cenām būs iespēja rezervēt biļetes uz Ventspils – Sāremā sala – Ventspils prāmja reisiem 2007.gada sezonai.

Tūrisma gadatirgus BALTTOUR norisināsies jau četrpadsmito reizi. Tūrisma speciālisti BALTTOUR uzskata par startu jaunajai tūrisma sezonai, jo tieši šajā pasākumā parasti tiek pirmo reizi prezentēti nākošās sezonas jaunumi.

Dienu pirms izstādes atklāšanas, 8.februārī, Starptautiskā darba semināra tūrisma profesionāļiem "Buy Latvia, Buy the Baltics" ietvaros Ventspili apmeklēs žurnālisti no Vācijas, Holandes un ASV, lai iepazītos ar, Livonijas ordeņa pili, Piejūras brīvdabas muzeju, Ventspils "Piedzīvojumu parku, Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru Irbenē. Žurnālisti apskatīs vairākas sporta, atpūtas un naktsmītņu vietas, kā arī pilsētas vides objektus – strūklakas, ziedu skulptūras u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!