No 16. līdz 18. februārim Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis pārstāvēs Ventspili Igaunijas starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Tourest 2007", informē Ventspils TIC pārstāvji.
Ventspils savā piedāvājumā pilsētas viesiem akcentēs atraktīvo Piedzīvojumu parku un slēpošanas kalnu "Lemberga hūte", kurā aktīva atpūta iespējama visa gada garumā. Ziemā – jaunizveidotajā trasē kameršļūkšanai, slēpošanas un snovborda trasē, bērnu kalniņā, bet vasarā – šupojoties igauņiem labi pazīstamajās kīkinga šūpolēs, traucoties ar montainbordu, šļūcot no kalna ar speciālām riepām, lēkājot pie kalna uzstādītajos batutos, pārvarot šķēršļus trasē "Mežakaķis" vai ripinoties Trakajā bumbā jeb Zorbingā. Pavasarī Ventspils Piedzīvojumu parkā ekstrēmo sporta veidu piekritējus gaidīs jaunās BMX trases ar 400 skatītāju vietām atklāšana.

Ventspils pilsēta šajā izstādē prezentēs jauno 2007. gada tūrisma brošūru igauņu valodā, savukārt kurzemnieki piedāvās Kurzemes tūrisma karti igauņu valodā. Līdzšinējā prakse ir pierādījusi, ka vēršanās pie tūristiem viņu dzimtajā valodā dod vislielāko efektu, jo tādējādi tūrists jūtas īpaši gaidīts.

Ar fotomateriālu un informāciju bagātajā brošūrā ceļotāji var iepazīt Ventspili tās visdažādākajās izpausmēs. Savukārt ar pilsētas pasākumu plāna 2007.gadam palīdzību izvēlēties savām interesēm visatbilstošāko ciemošanās laiku un veidu. Šogad Ventspils tūrisma piedāvājums pozicionēts sešos virzienos – "Ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta", "Dzīvā vēsture", "Atpūta pie Baltijas jūras visai ģimenei", " Aktīvā atpūta visa gada garumā", "Puķu un strūklaku galvaspilsēta", "Dabas tūrisms". Līdzās jau zināmiem un iecienītiem kultūras, atpūtas un sporta objektiem var atrasts nesen izveidoto Lutauša taku Reņķa dāzā un Briežu dārzu pie Būšnieku ezera. Plašs ir naktsmītņu un ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums.

Igaunija Latvijai un Ventspilij ir nozīmīgs tūrisma tirgus. Kā liecina statistikas dati, no visiem Ventspilī nakšņojušajiem ārvalstu tūristiem igauņi ir trešajā vietā pēc lietuviešiem un vāciešiem. Par to var pateikties arī aktīvai Ventspils pilsētas sadarbībai ar Sāremā kuģu kompāniju, organizējot prāmju satiksmi starp Sāremā salu un Ventspili. Ļoti veiksmīgi aizvadīta otrā - 2006. gada tūrisma sezona, kuras laikā pārvadāti 17 555 pasažieri un 3956 transportlīdzekļi.

Līnijas popularitāti apliecināja arī lielā ceļotāju vēlme izmantot kompānijas "SSC Ferries" piedāvāto iespēju rezervēt biļetes par īpašām cenām izstādes "Balttur 2007" laikā. Kompānijai raksturīga elastīgā cenu politika. Tā līdz 2006. gada 31. decembrim nopirktajām biļetēm tika piedāvāta 50 % atlaide, no 2007.gada 1. līdz 31. janvārim visas biļetes varēja nopirkt ar 30 % atlaidi. Ceļot gribētājiem vēl ir iespēja no 1. līdz 28. februārim iegādāties biļetes ar 20 % atlaidi, bet no 1. līdz 31.martam ar 10% atlaidi.

Sāremā kuģu kompānija prāmi no Sāremā salas uz Ventspili aktīvi reklamēs arī Tallinā. Interesentiem izstādes "Tourest 2007" laikā biļetes uz prāmja reisiem laika posmam no 1.maija līdz 17. jūnijam tiks piedāvātas ar 50% atlaidi. Pirmais reiss no Ventspils šogad paredzēts 1.maijā. Jau šobrīd ir sagatavoti jaunie bukleti ar jaunās sezonas cenām un reisu grafiku. Jāpiebilst, ka bukleti ir izdoti ne tikai angļu, vācu, krievu, bet arī igauņu, latviešu un lietuviešu valodās, kas liecina par kompānijas nopietnajiem nolūkiem Baltijas valstu mērogā.

Kurzemnieki – Ventspils, Liepājas, Talsu, Tukuma pārstāvji tūrisma izstādē "Tourest 2007" strādās Latvijas stenda ietvaros. "Tourest 2007" ir Igaunijā lielākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde, kura šogad notiks jau 16. reizi. Bez Ventspils un citiem Kurzemes pilsētu pārstāvjiem Latviju pārstāvēs arī Rīga, Vidzeme, Zemgale un atsevišķā stendā - Jūrmala.

Pēc izstādes rīkotāju datiem, tūrisma izstādi "Tourest" ik gadus apmeklē vismaz 15 tūkstoši apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!