Lāzerķirurģija ir visilgāk lietotā un populārākā vēnu operāciju metode Latvijā.

Gadu gaitā uzlabojoties lāzertehnoloģijām, iespējams arvien precīzāk iedarboties uz vēnu sieniņu un panākt vēlamo efektu. Tā ir droša, ar medicīniskās statistikas datiem pierādīta kā metode ar vismazāko recidīvu skaitu ilgtermiņā, salīdzinot ar citām ķirurģijas metodēm. To pārsvarā pielieto lielu vēnu stumbru operēšanai.

Paciente Māra dalās savā pieredzē pēc lāzeroperācijas.

Dzīves kvalitāte ir atgriezusies!

- Kaut arī kāju vēnu problēmas man ir bijušas kopš jaunības, ārsta vizīte vienmēr tika atlikta. Tā darīju līdz brīdim, kad pēc kārtējām sportiskām aktivitātēm Alpu kalnos, sajutu, ka kāja ir smaga un spēcīgi niez. Devos pie ārsta pēc smērītes... Diemžēl pēc vēnu izmeklēšanas dakteris I. Ūdris atklāja, ka nekāda kāju nosaitēšana un ziedes vairs nelīdzēs. Jātaisa operācija un pēc iespējas ātrāk, jo ir bojāta maģistrālā vēna. Operācija notika ātri un jau pēc stundas ar trolejbusu braucu mājās. Trešajā pēcoperāciju dienā devos uz darbu, atsāku nūjot, bet pēc pāris nedēļām apmeklēju peldbaseinu. Tā kā pēc dabas esmu aktīva, šī operācija ir atgriezusi manu dzīves kvalitāti. Par dakteri varu teikt: „Cepuri nost!" Pēc operācijas viņš man uzdeva jautājumu: „Kad Tu, mammīt, atkal kāpsi kalnos?" Kāpšu, kamēr varēšu! Galvenais, lai kājas kustās. Galvu var uztrenēt.

Ints Ūdris, BVK vadošais speciālists:

Ņemot vērā pacientes diagnozi un finansiālās iespējas, par piemērotāko un efektīvāko vēnu ārstēšanas metodi tika atzīta lāzeroperācija.

* Lāzerķirurģija ir visilgāk lietotā un populārākā vēnu operāciju metode Latvijā. Gadu gaitā, uzlabojoties lāzertehnoloģijām, iespējams arvien precīzāk iedarboties uz vēnu sieniņu un panākt vēlamo efektu. Tā ir droša, ar medicīniskās statistikas datiem pierādīta kā metode ar vismazāko recidīvu skaitu ilgtermiņā, salīdzinot ar citām ķirurģijas metodēm. Lai pasargātu pārējos audus no operācijas laikā radītā karstuma, ap vēnu injicē fizioloģiskā šķīduma un anestēzijas līdzekļa maisījumu, to kontrolējot ar sonogrāfijas metodi. To pārsvarā pielieto lielu vēnu stumbru operēšanai.

2016. gada martā un aprīlī VC4 iesaka pārbaudīt vēnu veselību ar 40 % atlaidi un neatlikt flebologa konsultāciju, pēc kuras apmeklējuma būs iespēja izmantot 50 īpašos piedāvājumus. Detalizētāk par akciju skatieties šeit: http://ejuz.lv/7k5

Tāpat īpaši izdevīga bonusu pakete vēnu operācijas veikšanai, tiks piedāvāta pacientiem, kas flebologa konsultāciju apmeklēs VC4 izbraukuma vizītes ietvaros, kādā no Latvijas pilsētām.

http://www.venas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!