Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 9. oktobra, vakarā raidījuma Ciemos dalībnieku otrā satikšanās norisināsies Rogovkā. Piecas komandas no pieciem Latvijas vēsturiskajiem novadiem turpinās iesildīties un uzkrāt zināšanas, asināt erudīciju un demonstrēt savu izdomu, lai noskaidrotu labākā ciema godu.

Arī raidījuma otrajā sērijā skatītāji varēs vērot sportiska azarta dzinējspēju un degsmi iedvesmot latviešu varēšanu, atklājot ko jaunu par savu un kaimiņu ciemu un talkā ņemot iepriekš neizpētītas funkcijas it kā labi pazīstamajos viedtālruņos.

Latgale ir darītāju zeme, tāpēc šoreiz, apvienojot viedumu, briedumu un jaunību, dalībniekiem būs jāveic uzdevumi vairāk darāmajā kārtā, kur neiztikt bez saziņas ar Rogovkas vietējiem.

Latvijas slēpto vērtību meklētājiem būs jāatklāj vārdi raidījuma vadītāja Kozmena izveidotā latgaliešu-latviešu vārdnīcā, nāksies pasvīst, lai noskaidrotu, vai tiešām īsta latgaliešu dziesma ir pa spēkam tikai īstiem latgaliešiem, kā arī būs jāatgriežas tālā senatnē un jāuzvirpo māla alus kauss.

Dalībnieki pat nenojautīs, ka viņu pašu vērtējums ietekmēs pretinieku paveikto aklajā vērtēšanā.

Pēc pirmajām piecām sērijām spēli pametīs tā komanda, kurai būs veicies vismazāk. Pēc tam - katrā etapā pa vienai, lai spēles finālā, sacenšoties trim komandām, pārliecinātos, kurā Latvijas novadā dzīvo visvarošākā un viedākā komanda.

Latvijas Mobilā telefona un VFS Films kopīgi veidotās TV viedspēles ar domāšanu darāmajā kārtā - Ciemos galvenais režisors ir Uģis Olte, producente - Ilze Celmiņa. Raidījumu LTV1 ēterā var redzēt katru ceturtdienu pulksten 19:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā pulksten 15. Kopumā skatītājus priecēs astoņi raidījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!