Foto: DELFI
Rīgas domes vadība, ar ieceri palielināt pilsētas budžeta deficītu līdz 54.5 miljoniem latu, turpina dzīvot pāri saviem līdzekļiem un nerēķinās, ka uz rīdzinieku pleciem tiek uzlikts aizvien lielāks parādu slogs, Rīgas domes plānotos budžeta grozījumus komentē Olafs Pulks, partijas VIENOTĪBA Rīgas domes deputātu frakcijas vadītājs.

Budžeta grozījumi paredz budžeta deficītu palielināt līdz 11.4% no ieņēmumiem jeb līdz 54.5 miljoniem latu. VIENOTĪBA uzskata, ka tik nesaimnieciska rīcība ir nekas cits kā populisms pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

"Ušakova izteicieni par to, ka viņš ir kļuvis par modes noteicēju pašvaldībā ir nepilnīgi - viņš ir kļuvis par modes noteicēju parādu veidošanā. Viņš turpina vadīt Rīgu pēc "gāzi grīdā" principa, ar vieglu roku tērējot nenopelnītu naudu, lai tikai celtu savus reitingus. Ušakovs nedomā vai Rīgas makā nauda būs un vai pilsēta arī turpmāk varēs atbalstīt pensionārus, skolotājus, skolēnus u.c. Diemžēl par šo Rīgas kungu bezatbildību nāksies maksāt visiem rīdziniekiem vairākās paaudzēs, jo parāds nevar būt mūžīgs un tas būs jāatmaksā," uzsver O.Pulks.

VIENOTĪBA vērš uzmanību uz faktu, ka gandrīz 400 000 latu ir paredzēts novirzīt ar Rīgas atpazīstamību saistītiem pasākumiem, tomēr detalizēta šīs naudas izmantošana netiek atklāta, kas rada neizpratni, kam tieši nauda tiks tērēta. Tāpat gandrīz 100 000 latus plānots izlietot pilsētas publisko pasākumu informatīvajam nodrošinājumam un pilsētas noformējumam, ko diez vai var uzskatīt par prioritāti.

VIENOTĪBA uzskata, ka, ja budžets tiek atvērts, lietderīgāk naudu būtu novirzīt sociāli atbildīgiem pasākumiem, tādiem kā brīvpusdienu nodrošināšana trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kurās ir trīs un vairāk bērni. Tāpat saimniecīgāk būtu naudu atvēlēt dzīvojamo māju energoauditu veikšanai, lai iekustinātu ēku siltināšanu Rīgā. Svarīgāk būtu palielināt pirmsskolas skolotāju palīgu atalgojumu, kas šobrīd ir neadekvāti zemā līmenī, kā arī tā vietā, lai palielinātu mikrorajonos dežūrējošo policistu skaitu, nepieciešams nodrošināt jauniešu lietderīgu brīvā laika pavadīšanas iespēju vasaras mēnešos.

"Tomēr Rīgas domes vadība budžetu groza tikai pēc saviem ieskatiem, kas saskan ar viņu priekšvēlēšanu aģitāciju. Mainīt budžetu teju katrā ceutrksnī ir Ušakova vadības stils, kas Rīgai radījis kritisku finansiālo situāciju. Par to liecina arī fakts, ka Rīgas dome Ušakova vadībā ir strauji un bezatbildīgi iztērējusi iepriekšējo domes sasaukumu radītos uzkrājumus. Ja Ušakovs mantojumā saņēma 80 miljonus latu, tad nākamajiem domes sasukumiem tiks atstāti vairs tikai 35 miljoni," informē O.Pulks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!