No pirmdienas, 7.marta, autobuss Rīga-Vangaži-Sigulda, kas norīkots atceltā vakara vilciena Rīga-Sigulda vietā, iebrauks arī Garkalnē un Inčukalnā, informēja Autotransporta direkcijas (ATD) Sabiedriskā transporta daļas vadītājs Andrians Ļublins.
Turklāt autobusa biļešu cenas tiks pielīdzinātas vilcienā noteiktajām cenām. Kā sacīja Ļublins, šāda vienošanās ir panākta ar Rīgas rajona padomi, kas nodrošina autobusu pārvadājumus.

Šāds lēmums esot pieņemts, jo saskaņā ar statistikas datiem to pasažieru skaits, kas vēlas izkāpt citās vietās, izņemot Siguldu, pēdējā laikā pieauga. Tādēļ pieņemts lēmums noteikt lielāku pieturvietu skaitu, kas savukārt ļauj mainīt tarifus.

Viens no iedzīvotāju parakstu vākšanas akcijas organizatoriem vilciena atjaunošanai Andrejs Filipovs sacīja, ka šis lēmums ir apsveicams. "Pasažieri novērtē to, ka tiek ņemtas vērā viņu intereses," sacīja Filipovs.

Vienlaikus viņš pauda nožēlu, ka tas netika pieņemts uzreiz un pasažieri bija "lūdzēju lomā". Turklāt arī tagad autobuss neiebrauks dažās vietās, kurās pieturēja vilciens.

Filipovs iedzīvotāju vārdā pauda cerību, ka tas būs īslaicīgs kompromiss un AS "Pasažieru vilciens", kā solīts, rudenī atjaunos plkst.22.30 kursējošo vilcienu.

Vilciens Rīga-Sigulda tika atcelts februāra sākumā, norādot uz ritošā sastāva trūkumu. Lūdzot atjaunot vilciena kursēšanu, Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP) un satiksmes ministram Aināram Šleseram (LPP) tika iesniegti vairāk nekā 1139 iedzīvotāju paraksti.

Vēstulē amatpersonām tiek norādīts, ka vilciena atcelšana radījusi nopietnus sarežģījumus ne tikai siguldiešiem, kas strādā un mācās Rīgā, bet arī Baltezera, Garkalnes, Krievupes, Egļupes, Inčukalna un citu vietu iedzīvotājiem. Vilciena vietā norīkoto autobusu pasažieriem dažādu iemeslu dēļ izmantot esot gan neizdevīgi, gan neiespējami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!