Sastāvdaļas:
- 75 g baltmaizes
- 100 ml piena
- 500 g maltas liellopa gaļas
- 50 g svaiga speķa, mazos gabaliņos
- 75 g žāvētas cauraugušas gaļas, mazos gabaliņos
- 80 g sīpola
- 25 g kartupeļu cietes
- 2 lielas ķiploka daivas
- 1 tējk. svaigi maltu melno piparu
- 1,5 tējk. jūras sāls
- 1 tējk. svaigu timiāna lapiņu
- 5 ēd.k. olīveļļas, cepšanai
Pagatavošana:
- Bļodiņā liec baltmaizi, pārlej ar pienu un mērcē 20 minūtes.
- Sakarsē krāsni 200 grādus siltu. Cepešpannā lej 3 ēd.k. eļļas un liec to krāsnī karsēties. Tikmēr gatavo masu.
- Blenderī liec maizi (pienu, kas paliek bļodiņā, nepievieno), pieliec sīpolus un ķiplokus un sablenderē. Maizes masai pievieno liellopa gaļu, abus speķus, kartupeļu cieti, sāli, piparus, timiānu un visu samīci, līdz masa vijīga.
- Izņem no krāsns pannu. No sagatavotās gaļas masas uz dēlīša ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām izveido garenu kukulīti. Tad to liec pannā uz eļļas, pārlej ar atlikušo eļļu, liec cepeškrāsnī un cep 50 minūtes.
- Izņem ārā un pasniedz sagrieztu gabalos.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit