Vistas filejas ar ķiršu mērci un kartupelīšiem  (1)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Ķirši izmantojami ne tikai saldiem ēdieniem, jo to saldenums un gaļīgā struktūra lieliski sader arī ar gaļas ēdieniem. Pavisam vienkārši pagatavojams un vasarīgs ēdiens, kuru noteikti ieteicams pasniegt ar arugulu.

Sastāvdaļas:

vistai:

  • 4 vistas filejas, vislabāk ar visu ādu
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 8 ķiploka daivas, notīrītas
  • 8 timiāna zariņi
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • rupjais jūras sāls pēc garšas

kartupeļiem:

  • 4 timiāna zariņi
  • 500 g maziņu jauno kartupeļu, pārgriezti uz pusēm
  • rupjā jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 20 ml virgin olīveļļas

ķiršu mērcei:

  • 20 g sviesta
  • 4 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • 1 rozmarīna zariņš, tikai lapiņas, smalki sakapātas
  • 1/4 tējk. melno piparu
  • 1/4 tējk. Jūras sāls
  • 210 g ķiršu bez kauliņiem
  • 2 ķiploka daivas, plāni sagrieztas
  • 5 ēd.k. brūnā cukura
  • 20 ml salda krējuma
  • 30 ml sausa vīna vai ābolu sulas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Uz vienas pannas liec kartupeļus, pārlej ar eļļu, pārber ar pipariem, sāli, timiānu. Samaisi. Liec krāsnī cepties.
  2. Uzreiz pēc tam pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistas fileju ar augšu uz leju. Apcep no apakšas, apgriez otrādi un vēl pacep no apakšas. Uzber piparus, sāli, uzliec timiānu un ķiploku. Liec pannu krāsnī uz 15-20 minūtēm, kas atkarīgs no filejas lieluma.
  3. Mazā katliņā vai pannā liec sviestu, rozmarīnu, timiānu un ķiplokus. Izkausē sviestu un, kad sāk burbuļot, liec klāt ķiršus ar visu suliņu, kas ir iztecējusi. Pielej vīnu, pieber pusi cukura, pieber piparus un sāli. Samaisi un uz lielas liesmas vāri kādas 7 minūtes. Tad pusi mērces lej citā bļodā un sablenderē. Lej atpakaļ pannā, pielej saldu krējumu un vāri vēl 7 minūtes, līdz mērce kļuvusi biezāka un ir gatava vista ar kartupeļiem.
  4. Pasniedzot uz šķīvja liec fileju, blakus kartupelīšus un ķiršu mērci. Lieliski garšo kopā ar arugulu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!