Nekas nepārspēj mājās gatavotu vistu aknu pastēti. Šī ir viena no daudzajām versijām, bet tā ir lieliska.

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa cepšanai
  • 500 g vistu aknu
  • 100 g sviesta (viena ēdamkarote no tā cepšanai)
  • 100 ml saldā krējuma
  • 25 ml brendija
  • 1 nomizota sīpola, smalki sakapāts
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē pannu, pannā ielej olīveļļu un ieliec 1 ēdamkaroti sviesta. Uz pannas liec smalki sagrieztu sīpolu un vistu akniņas, uzber sāli, piparus un maisot apcep lai no ārpuses būtu viegli brūnas, bet iekšpusē vēl rozā.
  2. Uzlej brendiju, saldo krējumu un uz lēnas uguns vāri, līdz saldais krējums sabiezējis, apmēram 5 - 10 minūtes. Pēc tam aknu maisījumu vairākas reizes samal gaļas mašīnā, lai masa būtu viendabīga un krēmīga. Samaltajām akniņām pievieno sviestu un ar mikseri saputo. Pastēti pildi bļodiņās.
  3. Ja vēlies, pastētei pievieno pistācijas. Pa virsu var uzliet izkausētu sviestu. Pirms pasniegšanas turi vēsumā vismaz vienu stundu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!