Foto: Publicitātes foto

Latvijas Krievu savienības (LKS) līdere un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka Austrumu partnerības samita laikā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) iecerējusi rīkot protesta akciju "Par Eiropu no Dublinas līdz Vladivostokai", informēja partijā.

Akcija norisināsies piektdien, 22.maijā, no plkst.13 līdz plkst.16 iepretim LNB. Plānotais akcijas dalībnieku daudzums - 100 cilvēki.

LKS norāda, ka Rīgā norisināsies Austrumu partnerības samits, kuru apmeklēs bijušo padomju republiku - Ukrainas, Moldovas, Gruzijas, Armēnijas, Azerbaidžānas un Baltkrievijas, valdību vadītāji, kā arī Eiropas Savienības valstu līderi.

"Tā ir iespēja mums izteikt savu attieksmi par to, ko mēs domājam par karu Eiropā," teiks LKS izplatītajā paziņojumā.

Akcijas mērķis esot tieša vēršanās pie valstu vadītājiem, lai norādītu, ka "drošība Eiropā ir iespējama tikai sadarbojoties ar Krieviju". Tāpat akcijas dalībnieki paudīs savu negatīvo nostāju Austrumu partnerībai, kas "novedusi līdz karam Eiropā".

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis pastāstīja, ka 22.maijā pie Nacionālās bibliotēkas ēkas notiks arī Ukraiņu kongresa rīkotais pikets, un tajā tiks pausts atbalsts Ukrainas un ES asociācijas līguma noslēgšanai. Plānots, ka šajā pasākumā piedalīsies 80 cilvēki, un tas norisināsies laika posmā no plkst.8.30 līdz 11.

Sākotnēji LKS vēlējusies savu akciju rīkot visas dienas garumā, taču Rīgas izpilddirekcijas rīkotajā sapulcē panākta vienošanās, ka LKS aktīvisti pulcēsies vien trīs stundas Daugavas krastā, netālu no Akmens tilta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!