Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Trešdien, 1. jūnijā, Sarunu skola "Lampa" tiešsaistes nodarbībā skaidros propagandas darbības mehānismus un piedāvās veidus, kā turpināt sarunu ar cilvēku tās varā no psihologa skatu punkta, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Nodarbība skatāma šeit.

Nodarbību vada psiholoģe Marija Ābeltiņa un tajā tiek apskatīta virkne jautājumu.

Kādēļ cilvēki iekrīt propagandas slazdos, kāpēc cilvēki tic dezinformācijai un klajiem meliem, kas ir mūsu vājie punkti no psiholoģijas viedokļa?

Tāpat tiks sniegtas atbildes, vai ir iespējams un kā sarunāties ar cilvēku, kas ir propagandas varā, kas jāņem vērā veidojot šādu sarunu un kādas ir reālistiskas gaidas par iznākumu.

Psiholoģe stāstīs arī par to, ko mēs varam darīt, lai paši nekļūtu par propagandas upuriem.

Marija Ābeltiņa 2022. gadā ieguvusi doktora grādu psiholoģijā (PhD), pētot profesionālas izdegšanas fenomenu. Papildu akadēmiskai izglītībai no 2013. gada ir sertificēta KBT speciāliste un no 2019. gada arī supervizore. 2020.gadā kļuva par Shēmu terapijas speciālisti. 10 gadus strādājusi Krīžu un konsultāciju centrā "Skalbes" ar cilvēkiem un organizācijām krīzes apstākļos. Šobrīd strādā privātpraksē, kā arī vairāk nekā 15 gadus darbojas, vadot un organizējot dažādas pašattīstības un pašizpētes nodarbības.

Nodarbība notiks no puksten 16.00 līdz 17.30 un skatāma tiešraidē Sarunu festivāla "Lampa" "Facebook" lapā.

Nodarbības video un audio ieraksts būs pieejams LAMPA tīmekļa vietnē, kā arī "Lampas" "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!