"Škoda Octavia" jau daudzus gadus ir guvusi atzinību pircēju vidu – pasaulē tā ir pārdota vairāk nekā septiņos miljonos eksemplāru, tā ir ieguvusi neskaitāmi daudz apbalvojumu dažādos konkursos, tostarp arī ieguvusi "Latvijas Gada auto" titulu.

Ceļā ar to studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" devies ar četriem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem – gan ar tādiem, kuri jau agrāk ir iepazinuši "Škoda" automobiļus un gan arī ar tādiem, kuriem šis zīmols bijis kas svešs.

Viens no skaidrojumiem, kādēļ "Škoda" pēkšņi no "neglītā pīlēna" pārvērtās lepnā limuzīnā, ir šīs čehu auto markas nonākšana "Volkswagen" grupas paspārnē. Jau kopš 1991. gada "Škoda" iet soli solī ar šo vācu zīmolu, un mūsdienās radītajos "Škoda" ir visjaunākās tehnoloģijas un tehniskie agregāti, kas tapuši šīs grupas laboratorijās un ražotnēs.

Viena no galvenajām šī modeļa rakstura iezīmēm ir tā ietilpība. Jau pirmsākumos, kad pie apvāršņa parādījās pirmo paaudžu "oktāvijas", neskatoties uz šī modeļa piederību kompaktklasei, to bagāžas telpa bija patiešām iespaidīga. Un arī ceturtajā paaudzē nekas nav mainījies – "Octavia" ir ietilpīgs auto, pat standarta hečbeka versijā tā bagāžnieka tilpums ar nenolaistiem sēdekļiem ir 600 litru, bet universālim "Combi" tas ir vēl lielāks (640 l). Ja noloka tā aizmugurējo sēdekļu rindu, iegūstama līdz pat 1700 litru lielu telpu.

Jau tuvākajos mēnešos Latvijā nonāks modernizētā "Octavia" ceturtā paaudze, kas ar laiku dīlercentru skatlogos nomainīs tur pašlaik redzamos "Octavia" spēkratus. Turklāt "Octavia" vēl joprojām ir pieejama ar salīdzinoši plašu dzinēju klāstu, sākot ar litrīgiem benzīnniekiem (ar 110 ZS jaudu) un daļējā hibrīda sistēmām un beidzot pat ar 150 ZS jaudīgu divlitru dīzeļdzinēju.

Atrodoties ceturtās paaudzes "Octavia" salonā, nerodas sajūta, ka šis auto pārdošanā ir jau no tālā 2019. gada – tas joprojām ir moderns un gana piebāzts ar digitālajām tehnoloģijām. Savukārt par drošu braucienu rūpēja lērums dažādu asistentu – aklās zonas sensori, joslu maiņas asistents, adaptīvā kruīzkontrole un atpakaļskata kamera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!