Foto: Publicitātes foto

"Škoda" modernizējusi savu vispirktāko "Octavia" un "Octavia Combi" modeļu versijas. Tas ir vispopulārākais zīmola modelis ar vairāk nekā septiņiem miljoniem pārdotu auto.

Atjauninātais ceturtās paaudzes "Octavia" izceļas ar jaunām dizaina iezīmēm, kas ietver sevī pārveidotu radiatora dekoratīvo režģi un jaunus otrās paaudzes "LED Matrix" priekšējos lukturus. Pārveidoti arī LED aizmugurējie lukturi ar animētiem pagriezienu rādītājiem un ieviesti vairāki jauni vieglmetāla disku dizaini.

Modelim tiks piedāvāts vēl plašāks standarta aprīkojums, piemēram, 10 collu digitālais displejs un divzonu klimata kontroles sistēma. Turklāt, uzsākot ceturtās paaudzes "Octavia" ražošanu, "Škoda" ir palielinājusi ilgtspējīgu materiālu īpatsvaru automobiļa salona apdarē. Papildu drošības un vadītāja palīgsistēmas uzlabo aktīvo un pasīvo drošību, kas nodrošina plašākas individualizācijas iespējas.

Jaunā "Octavia" piedāvās izvēli starp četriem aprīkojuma līmeņiem – "Essence", "Selection", "Sportline" un "RS" –, kā arī deviņas "Design Selection" salona apdares versijas.

Pirmo reizi "Octavia" papildaprīkojumā ir pieejams 13 collu informācijas un izklaides sistēmas displejs. Uz mākslīgo intelektu balstītais tērzēšanas robots "ChatGPT" tiks integrēts "Laura" balss asistentā kā standarta aprīkojums. "ChatGPT" integrācija balss asistentā "Laura" ievieš dažādas jaunas iespējas, kas ir daudz plašākas par līdz šim pieejamajām balss komandām.

Modernizētajā "Octavia" debitē arī viedā parkošanās palīgsistēma un attālinātā parkošanās palīgsistēma. Dzinēju klāstā ir divi 1,5 TSI benzīna dzinēji, kas pēc izvēles pieejami ar daļēja hibrīda elektrosistēmu, divi 2,0 TSI benzīna dzinēji ar palielinātu jaudu un divi dīzeļdzinēji. Jaudas diapazons ir no 116 ZS līdz 265 ZS.

"Škoda" ir vēl vairāk paplašinājusi savu vispārējo drošības funkciju klāstu: jaunā uzmanības un noguruma pakāpes kontroles sistēma tagad izmanto dažādus datus un parametrus, lai izvērtētu vadītāja uzvedību. Turklāt "Octavia" ir aprīkota ar līdz pat 10 drošības spilveniem.

Mūsdienu "Škoda Octavia" ir Čehijas autoražotāja galvenais un klientu iecienītākais modelis kopš tā ražošanas uzsākšanas pirms 27 gadiem – 1996. gadā. Modeļa četras modernās paaudzes līdz šim ir piesaistījušas vairāk nekā septiņus miljonus klientu vairāk nekā 60 tirgos.

"Octavia" visās paaudzēs ir bijusi ļoti populāra un pieprasīta, un pagājušajā gadā katrs trešais jaunais "Škoda" automobilis bija tieši "Octavia", kas apliecina šī modeļa augsto pieprasījumu un lojalitāti Latvijas klientu vidū. Par modernizēto "Octavia" jau šobrīd ir liela interese, jo pēdējos gados šī modeļa pieejamība globāli bija ierobežota.

Jaunā "Octavia" savu Baltijas mēroga pirmizrādi piedzīvos šī gada "Auto 2024" izstādē Ķīpsalā, kur "Škoda" stendā būs redzami arī citi "Škoda" šī gada jaunumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!