Ietilpīgs, moderns, dinamisks un vēlams par pieņemamu cenu – tieši tāds ir studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" jaunākā sižeta galvenais testa objekts. "Škoda Octavia" modelis ir pazīstams jau daudzus gadus, un šajā laikā tas ir iemantojis uzticama kompaktklases automobiļa statusu.

Šoreiz raidījumā "Škoda Octavia" testa pilots ir cilvēks, kurš radis "pilotēt" asas un plašas diskusijas dažādos mediju kanālos. Jānis Domburs Latvijas žurnālistikā ir kopš 1990. gada. Strādājis visu veidu medijos – presē, radio, internetā, televīzijā, galvenokārt analītiskajā un pētnieciskajā žanrā. Sabiedriskās domas aptaujās vairākkārt atzīts par vienu no uzticamākajiem žurnālistiem. Latvijas Televīzijā otro gadu desmitu vada diskusiju raidījumu "Kas notiek Latvijā?" un pats uzsver, ka viņam joprojām ir interesanti meklēt atbildes uz šo jautājumu.

"Škoda Octavia" ir viens no ietilpīgākajiem automobiļiem savā klasē. Tā salons ir plašs, un bagāžnieka tilpums pat standarta hečbeka versijā ar nenolaistiem sēdekļiem ir 600 litru, bet universāļa "Combi" versijā tas ir vēl lielāks – 640 litru. Ja noloka aizmugurējo sēdekļu rindu, iegūstama 1700 l liela telpa, kurā pārvadāt sporta ekipējumu vai citus lielizmēra objektus.

Kā jau zināms, "Škoda" daudzus gadus pieder vācu koncernam "Volkswagen", un, raugoties uz "Octavia" no tehniskā viedokļa, tajā atradīsiet daudzas līdzības ar kompaktklases karali "Golf". Iekāpjot salonā, acīs kritīs modulārais vairāku līmeņu panelis ar lielu centrālo displeju, divu spieķu stūresrats, elektroniskās vadības jeb "shift by wire" ātrumpārslēgs, kā arī īpaši ergonomiski sēdekļi modeļa dārgākajās versijās. Savukārt par drošu braukšanu un labu redzamību diennakts tumšajā laikā gādās LED apgaismes tehnoloģijas.

Raidījuma testa auto ir "Škoda Octavia" versijā "Ambition Plus", kas aprīkota ar 150 ZS jaudīgu divlitru dīzeļdzinēju un septiņpakāpju DSG pārnesumkārbu. "Ambition Plus" aprīkojumā jau standartā iekļautas tādas opcijas kā metāliskā virsbūves krāsa, aizmugurējo stiklu tonējums, parkinga sensori gan priekšā, gan aizmugurē, apsildāms vējstikls, signalizācija un bezkontakta atslēgas piekļuves sistēma. Šādā modifikācijā automobilis maksā 26 tūkstošus eiro. Raidījumā redzamais auto gan ir aprīkots vēl ar 18 collu riteņiem, nevis 16 collu, kas ir "Ambition Plus" standarta aprīkojumā.

Dodoties ceļā, pirmais, kam raidījums pievērsa uzmanību, bija gaitas komforts. Šajā ziņā "Škoda" inženieriem patiešām ir izdevies sabalansēt komponentes un izveidot piekares regulējumu, kuram nav bail no nelīdzeniem ceļiem, bedrēm un pat grants. Ja vēlamies kam "piesieties", tad šim spēkratam varētu nedaudz uzlabot trokšņu izolāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!