Ja kādreiz lietotu automobiļu tirdzniecībā asociējās ar Bībeles biezuma sludinājumu laikrakstu "SM Reklama", tad mūsdienās tirdzniecības plači ķērušies pie sabiedrībā aktuālākiem līdzekļiem un savus pārdošanā izliktos spēkratus ar atraktīviem videosižetiem reklamē dažādos soctīklu kanālos.

Automobiļu speciālists un mehāniķis Juris Popovs, kurš plašāk pazīstams kā "Autospecu Jurka", nolēmis šīs salkanās reklāmas ar 20 gadus veciem BMW un citiem tā laika "premium" automobiļiem atmaskot, jo servisā ir novērojis, ka šie auto patiesībā ir būtiski sarūsējuši un ar izgrieztu kvēpu filtru motora izplūdes sistēmā.

Par piemēru savam sarkastiskajam video Juris izvēlējies 90. gadu sākuma BMW 3. sēriju (E36), kas auto entuziastu vidū tiek dēvēta par "žurku" un šobrīd ir īpaši iecienīta jauniešu vidū. Šāds automobilis lietoto auto tirgū atkarībā no stāvokļa maksā tūkstoti vai pāris tūkstošus eiro.

Ierindas pārpircējs par tādu teiks "tikko no Vācijas, sēdies un brauc, jo nekādus ieguldījumus neprasa", tomēr Juris savā video norāda, ka godīgam pārdevējam būtu jāpasaka, ka visa grīda šādam automobilim ir sarūsējusi un tās pārmetināšana maksās kādus divus tūkstošus eiro, tāpat arī kvēpu filtrs tam ir izgriezts un atjaunot tādu maksās vismaz tūkstoti, arī automātiskā kārba pārslēdzas ar sitieniem un tās remonts maksās tikpat, cik tāds auto.

Tāpat arī automehāniķis Juris norāda, ka daudzi šādu patiesībā lētu un nokalpojušu auto vēl pērk līzingā, lai arī patiesībā tādu nemaz nevar atļauties un augļotājiem pārmaksā vēl vienu tāda paša auto vērtību. "Tehnisko tāpat neiziesi, bet tā jau foršs auto," ironiski rezumē pieredzējušais automehāniķis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!