Pauls Timrots uzsācis jaunu projektu ar mērķi uzkonstruēt unikālu braucamo, kas šovasar godam sasniegs Talsu "ziepju kastes" rallija finišu.

Dullajā nobraucienā joki ir mazi, jo tehniskie noteikumi paredz, ka braucamajam nav motora, tāpat arī būtiski ir tā parametri un svars – 80 kilogrami bez vadītāja. Arī Paula nodomi ir nopietni, jo viņš vēlas radīt uzvarētāju auto. Tam jābūt spējīgam pievarēt kalnu, tikt galā ar tramplīniem un līkumiem, attiecīgi nepieciešama gan stūre, gan bremzes.

Lai sasniegtu iecerēto, Pauls dodas pie autobūves profesionāļiem. Harijs Šķupelis, viens no HGK dibinātājiem, ir skeptisks, bet iesaka auto aprīkot ar amortizatoriem, jo tie nodrošinās piezemēšanos. Savukārt Artūrs Priednieks, "SRT Dakar squad" vadītājs, uzskata, ka pasākumam jāpieiet nopietni un ir iededzies par ideju – nepieciešama izpēte un rasējumi, jo prioritāte ir šasija, nevis dizains. Tālāk Paula ceļš ved uz "Twitterkonvoja" štābu, kur kopā ar "VR Cars" pārstāvi Ali Jansonu viņš jau tiek līdz pirmajām skicēm spēkratam, kas varētu būt romiešu kaujas ratu attāls radinieks.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!