Pauls Timrots kopā ar kolēģi Edgaru Bergholcu meties elektroauto izaicinājumā – abi sacenšas, lai tiktu līdz Liepājai, katrs izmantojot savu mašīnas uzlādes stratēģiju.

Bergholcs nav elektroauto cienītājs. Viņš savu "Smart" lādēs pa savam, jo ir aprīkojis auto ar trīs fāžu ģeneratoru un zemējumam izmantos govs ķēdi. Savukārt Timrots identiska auto uzlādei izvēlējies tradicionālāku pieeju – lietotni un publiski pieejamās uzlādes stacijas.

Elektroauto izaicinājuma dalībnieki apņēmušies nebraukt pa Liepājas šoseju. Tāpēc Pauls brauks pa autoceļiem virs tās, bet Edgars – pa apakšu. Uzvarēs tas braucējs, kurš pirmais tiks līdz Šukteru pieturai. Teorētiski šāds auto ar vienu uzlādi var izvilkt ap 80 kilometriem, bet ceļš rādīs, kā tas patiesībā darbojas.

Pauls ceļā smalki rēķina, kad uzlādēt savu auto, un, kā izrādās, uzlādes stacijas pieejamība vēl nenozīmē, ka tā darbosies. Edgaram savukārt nākas mest kaunu pie malas un iegriezties tuvākajās mājās, lai lūgtu saimnieku palīdzību un pieeju elektrībai, jo līdzi paņemtais ģenerators nepalīdz.

Vai šādā piedzīvojumā iespējams uzvarēt un dienas laikā sasniegt galamērķi, tiek noskaidrots raidījuma "Ātruma cilts" jaunākajā sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!