Ķīnas autoražotājs "Dongfeng" savās automobiļu ražotnēs darbā pieņēmis cilvēkveidīgos robotus. Šajā jomā "Dongfeng" sadarbojas ar 2012. gadā dibināto Ķīnas kompāniju "Ubtech Technology", kura piegādās savu jaunāko un progresīvāko robotu "Walker S". Šis cilvēkveidīgais robots pildīs dažādus uzdevumus – no kvalitātes kontroles līdz emblēmu līmēšanai.

Humanoīds "Walker S" automobiļu montāžas konveijerā pārbaudīs jaunajiem spēkratiem uzstādītās drošības jostas un durvju slēdzenes, kā arī pārbaudīs virsbūvju metināšanas šuves. Turklāt šis robots spēs arī pats piedalīties automobiļu montāžā, piemēram, motorā ielejot eļļu un uzlīmējot dažādas emblēmas vai etiķetes. Turklāt šis robots ir spējīgs strādāt arī ar elektroniku.

"Walker S" ir 1,7 metrus garš industriālais robots, kas pēc savām proporcijām atgādina cilvēku. Tam ir 41 savienojums ar servopiedziņu un sensori uz pirkstiem, pateicoties kuriem tas spējīgs mijiedarboties ar objektiem un cilvēkiem. Savukārt tā "smadzenes" ļauj pieslēgties rūpnīcas serveriem un apmainīties ar informāciju.

Foto: Publicitātes foto

Tomēr "Dongfeng" nav pirmais autoražotājs pasaulē, kurš nolēmis darbā pieņemt cilvēkveidīgos robotus. Gada sākumā BMW paziņoja, ka savās rūpnīcās darbā pieņems Kalifornijas kompānijas "Figure" robotus, kuri darba gaitas uzsāks BMW rūpnīcā Dienvidkarolīnā, bet ar ko tieši tie nodarbosies, pagaidām netiek atklāts.

Savukārt amerikāņu autoražotājs "Tesla" strādā pie sava robota izgatavošanas. Tā izstrādātais robots "Optimus" jaunāko versiju ieguva decembrī, bet jau šī gada maijā tika ziņots, ka tas sācis izpildīt atsevišķus darba uzdevumus vienā no "Tesla" rūpnīcām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!