Lielbritānijas karaliene Elizabete II bija spiesta lūgt policistiem aizvest viņu līdz rezidencei pēc tam, kad salūza viņas "Bentley" limuzīns brauciena laikā no oficiālās vizītes Londonas metro stacijā, kur pirms pieciem gadiem tika veikts terora akts, vēsta izdevums "The Telegraph".

"Tā bija neveikla situācija. Karaliene izskatījās nedaudz pārsteigta, kad automobili nebija iespējams iedarbināt. Viņa izkāpa no limuzīna, un palīgs paziņoja, ka karalienei nāksies izmantot policijas "Range Rover". Pēc tam viņa iesēdās šī apvidus automobiļa aizmugurējā sēdeklī un turpināja braucienu," britu izdevumam pastāstīja kāds notikušā aculiecinieks.

Kā precizē Bekingemas pils pārstāvji, šis policijas "Range Rover" apvidnieks ir karalienes korteža pavadonis, bet, kas noticis ar "Bentley" limuzīnu, pagaidām nav zināms.

Nu jau salūzušo "Bentley" limuzīnu speciāli karaliskajai ģimenei izstrādāja 2001.gadā. Autoražotājs šo limuzīnu britu karalienei uzdāvinājis viņas zelta jubilejā. Šis "Bentley" ir 6,2 metrus garš un ir aprīkots ar 6,75-litru V8 dzinēju, kas spējīgs darboties arī ar dabasgāzi. Ložu necaurlaidīgā, aptuveni četras tonnas smagā automobiļa maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 193 km/h. Interesanti, ka šajā limuzīnā karaliene pirms izkāpšanas var nostāties kājās pilnā augumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!