Elektromobilis "Mira EV", ko Japānas elektromobiļu kluba entuziasti izgatavojuši uz "Daihatsu Mira" modeļa bāzes, uzstādījis jaunu pasaules rekordu nobrauktajai distancei bez atkārtotas akumulatoru uzlādes – 1003,84 kilometrus.

Tādējādi gandrīz divkārtīgi uzlabots līdzšinējais Ginesa rekords – 555,6 km –, ko pērnā gada novembrī uzstādīja tas pats automobilis. Tehniskā ziņā elektromobilis arī šoreiz neatšķiras no iepriekšējā rekorda uzstādīšanai izmantotā.

"Mira EV" aprīkots ar 14 kilovatu (19 ZS) elektromotoru un 8320 cilindriskiem litija jonu "Sanyo" akumulatoriem, kādi pašlaik tiek izmantoti klēpjdatoros. Akumulatoru komplekta raksturlielumi – 240 V, 194 Ah un 50 kWh (maksimāli 74 kWh).

Lai panāktu pēc iespējas lielāku nobraucamo distanci bez atkārtotas akumulatoru uzlādes, elektromobilim uzstādītas zemākas rites pretestības riepas, kā arī veikta būtiska spēkrata atvieglināšana. Piemēram, no salona izņemts aizmugurējais sēdeklis un dažādas rekorda uzstādīšanai liekas ierīces.

Jaunais rekords tika uzstādīts Japānā, slēgtā trasē elektromobilim braucot ar aptuveni 40 km/h ātrumu kopumā 27 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!