Kāds Krievijas Surgutas reģiona auto entuziasts izgatavojis visurgājēju, kas esot īpaši piemērots braukšanai pa sniegu un purviem, vēsta vietējā tālrāde "Sever TV".

Visurgājējam pamatā izmantota "UAZ" apvidus automobiļa šasija, kurai uzlikta 70.gadu beigu "BMW 318i" virsbūve (E21 – rūpnīcas indekss), bet kustību nodrošina mazlitrāžas automobiļa "OKA" dzinējs.

Lai arī 750 kubikcentimetru divcilindru benzīna motoram ir tikai 33 zirgspēki, kombinācijā ar 36 pārnesumu ātrumkārbu, visurgājējs ir ļoti ekonomisks – uz laba ceļa seguma tas patērē tikai četrus litrus benzīna uz 100 km. Maksimālais ātrums gan sasniedz tikai 50 km/h.

Tiesa, pa labu ceļu auto īpašniekam nav īpašu iespēju braukt, jo paštaisītajam visurgājējam nav pielaides koplietošanas ceļiem, proti, to nevar piereģistrēt valsts transportlīdzekļu reģistrā. Tāpēc ar šo "UAZ", "BMW" un "OKA" hibrīdu tiek braukts pa vietējā ciema takām.

Piedāvājam noskatīties saistīto "Sever TV" sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!