Sestdien, 21.augustā, Rīgā notiks tradicionālā un gada lielākā seno spēkratu parāde – "Rīga Retro". Tā Rīgas svētku ietvaros notiks jau piekto reizi, portālu "DELFI" informēja pasākuma kurators Agris Šmits.

Pasākumā būs apskatāmi vairāk nekā simts antīkie transportlīdzekļi – kā automobiļi, tā arī motocikli. Automašīnas un motocikli izvēlēti tā, lai ar to palīdzību raksturotu mašīnbūves vēsturisko attīstību Latvijā un pasaulē.

Šogad daudzas automašīnas Latvijā varēs aplūkot pirmo reizi, piemēram, "Mercedes-Benz 280 SE" (1970.g.), "Cadillac Fleetwood 57-60 Special" (1957.), "Dodge KC 33A" (1934.) u.c. transportlīdzekļus.

Pasākums, tāpat kā līdz šim, būs starptautisks – tajā piedalīsies arī Lietuvas un Igaunijas seno spēkratu entuziasti.

Parāde sāksies plkst.10, kad senie spēkrati no Rīgas Motormuzeja pa Brīvības ielu dosies uz pilsētas centru – Rātslaukumu. No plkst.11:00 līdz 13:30 Rātslaukumā būs antīko transportlīdzekļu izstāde, bet pēc tam tos varēs apskatīt pie Rīgas Motormuzeja.

Pasākuma kulminācija būs plkst.16, kad muzejā tiks prezentēts Latvijā restaurētais kravas automobilis "Renault FU" (1919.) ar speciālu alus darītavas kravas kasti. Šis ir Latvijā vecākais profesionāli restaurētais kravas automobilis. Turklāt, pēc muzeja datiem, pasaulē ir atrodami vēl tikai divi šāda modeļa eksemplāri.

No plkst.18 visi interesenti Biķernieku trasē varēs vērot aizraujošos seno spēkratu regularitātes un veiklības braucienus.

Visos svētku pasākumos ieeja būs bez maksas.

Pasākumu organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju un to atbalsta Rīgas Dome un apdrošināšanas kompānija "ERGO".

Piedāvājam apskatīt fotoreportāžu no pērnā gada "Rīga Retro" pasākuma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!