Amerikānis Irvs Gordons uzstādījis jaunu rekordu nobraukumam ar vienu automobili. 44 gadu laikā ar "Volvo P1800" automobili nobraukti 2,8 miljoni jūdžu (4,5 miljoni kilometru). Šo rezultātu apstiprinājis kā Gordona mehāniķis, tā arī kompānija "Volvo".

70 gadus vecais Gordons "Volvo P1800" automobili iegādājās 1966.gadā. Kopš tā laika katru gadu viņš ar šo spēkratu nobrauc vidēji 80 līdz 100 tūkstošus jūdžu (130 līdz 160 tūkstošus kilometru). Īpaši daudz ar rekorda "Volvo" sanācis braukt pēdējo desmit gadu laikā, kad Gordons devās pensijā.

Kā izdevumam "The Detroit News" norāda Gordons, tad galvenais šī automobiļa ilgtspējības noslēpums ir apstāklī, ka pēc auto iegādes rūpīgi iepazinies ar tā lietošanas instrukciju un cītīgi ievērojis ekspluatācijas noteikumus. Piemēram, Gordons bieži pārbauda dzinēja eļļas līmeni un gaisa spiedienu riepās.

Pēc trim gadiem, savā 73 gadu jubilejā, Gordons plāno ar "Volvo P1800" automobili pārsniegt trīs miljonu jūdžu (4,8 miljonu kilometru) nobraukumu.

Atgādināsim, ka iepriekšējais Gordona rekords tika fiksēts 2006.gadā, kad "Volvo" nobraukums sasniedz 2,5 miljonus jūdžu (četrus miljonus kilometru).

Apskati lietotu "Volvo" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!