Decembra nogales svētku dēļ autovadītāji bieži vien nonāks vietās, kur parasti ikdienā nedodas. Tāpēc novietot automobili stāvēšanai būs problemātiski, ja attiecīgo vietu nepārzina. LTV1 raidījums "Zebra" sniedz praktisku padomu, kā novietot automobili piesnigušā stāvvietā.

Ja, braucot vietā, kur nav noblietēts sniegs, atrodat vietiņu stāvēšanai, iebrauciet tajā, bet nekādā gadījumā uzreiz neatstājiet tajā automobili – pārslēdziet transmisiju atpakaļgaitā un mazliet iebraukājiet sev tādas kā sliedes turp un atpakaļ, lai sniegs pieblietējas.

Citkārt, ja automobili atstājat, tūlīt iebraucot nepieblietētajā sniegā, tas agregātu siltumatdeves dēļ nedaudz "iesēdīsies" sniegā un izbraukt būs krietni grūtāk.

Ja pirms automobiļa novietošanas stāvēšanai esat iebraukājis sliedes, ārā braucot svarīgi ir nesteigties. Uzreiz stūre nav jāgriež, bet gan jāuzsāk taisnvirziena kustība un tad jāveic pagriešanās manevrs. Šis padoms būtu jāņem arī vērā, uzsākot kustību krustojumā.

Uzskatāmībai piedāvājam noskatīties saistīto "Zebra" sižetu. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!