"Rolls-Royce Phantom" tiek kopēts ne tikai rūpnieciskā līmenī, piemēram, ķīniešu "Geely GE" izpildījumā, bet ar tā pakaļdarinājumiem aizraujas arī pašdarbnieki. Jau esam publicējuši tamlīdzīgu Kazahstānas darinājumu uz veca "Mercedes-Benz" bāzes, kā arī šeit pat Latvijā sastopamo kopiju uz "Lincoln" bāzes. Jaunums – poļa garadarbs uz veca "BMW" bāzes.

Kādā poļu sludinājumu portālā pārdošanā izlikta "Rolls-Royce Phantom" limuzīna pakaļdarinājums, kas tapis uz veca "BMW 750i" modeļa bāzes, kas tika ražots pagājušā gadsimta 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā.

Automobilis saglabājis savus oriģinālos agregātus, tostarp pieclitru V12 benzīna dzinēju ar 300 zirgspēku jaudu. Tam uzstādīts vien masīvāks stiklšķiedras virsbūves vizuālo elementu komplekts, kā arī "Rolls-Royce" markai raksturīgais radiatora dekoratīvais režģis. Lukturi gan palikuši "BMW" oriģinālie. Salons palicis neskarts, izņemot stūresratu uz kura uzlīmēta milzīga "Rolls-Royce" emblēma.

Par to visu automobiļa īpašnieks vēlas saņemt 56 tūkstošus eiro. Jāatzīmē, ka tā laika "BMW 750i" normālā tehniskajā stāvoklī šobrīd maksā ap divtūkstoš eiro, bet vai veiktā pārbūve izmaksājusi vairāk kā 50 tūkstošus eiro, nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!