Foto: Publicitātes attēli

Kompānija "Nissan" 2014. gadā atjaunos "Datsun" auto marku. Par to oficiāli paziņojis "Renault-Nissan" alianses vadītājs Karloss Gosns tikšanās laikā ar Indonēzijas prezidentu Susilo Bambanu Judojono, vēsta izdevums "Leftlane News".

Ar marku "Datsun", kurai jau izstrādāts jauns logotips (attēlā ievadā), tiks ražoti mazcenas automobiļi. "Datsun" spēkrati sākotnēji tiks piedāvāti tikai Indonēzijas, Indijas un Krievijas tirgum. Ja šie modeļi izrādīsies veiksmīgi, tad "Datsun" marka varētu nonākt arī Dienvidamerikas tirgū. Iespēja "Datsun" marku ieviest Ziemeļamerikas vai Eiropas tirgū netiekot pat izskatīta.

Visticamāk, Krievijā "Datsun" markas automobiļi tiks ražoti "AvtoVAZ" rūpnīcā. Pēc provizoriskas informācijas, "Datsun" modeli plānots izgatavot uz "Lada Kalina" bāzes (vai šo pašu platformu izmantos arī Indijas un Indonēzijas tirgum paredzētie "Datsun", pagaidām nav zināms), un tas maksās ap 300 tūkstoš rubļu (5 490 latu).

Atgādinām, ka "Datsun" auto marka tika radīta 1931. gadā (tobrīd kā "Datson"), ko jau pēc diviem gadiem pārņēma "Nissan". Šī marka tika likvidēta 1986. gada maijā. "Datsun" plašāk pazīstams ar "Fairlady" rodsteriem un "Z" sērijas kupejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!