Foto: Publicitātes foto

Neatkarīgā automobiļu drošības pārbaudes organizācija "EuroNCAP" veikusi kārtējo izmēģinājumu sesiju, kurā šoreiz tika pārbaudīti "Audi A3", "Ford B-Max", "Isuzu D-Max", "Renault Clio", "KIA Cee'd" un "Volvo V40". No tiem labāko rezultātu ne tikai grupā, bet arī visā izmēģinājumu vēsturē šajā klasē labāko rezultātu uzrādījis "Volvo V40".

"Volvo V40" ieguvis visaugstāko vērtējumu par sānu triecienu, kurā tiek imitēta sadursme ar citu automobili vai stabu, kā arī rekorda augstu vērtējumu gājēju drošības testos, uzsvērts organizācijas izplatītajā preses paziņojumā.

Rekorda augsto vērtējumu par gājēju drošību "Volvo V40" saņēma speciālā gaisa spilvena dēļ, kas sadursmes gadījumā motora pārsegu paceļ par 10 centimetriem, tādējādi mīkstinot triecienu. Turklāt šis gaisa spilvens nosedz daļu priekšējā vējstikla un virsbūves statnes.

Priekšējo pasažieru drošībā "Volvo V40" saņēmis 35 balles, kas ir 98 procenti no maksimālā iespējamā vērtējuma. Bērnu drošība novērtēta ar 37 ballēm (75%), bet elektrisko drošības sistēmu darbība ieguvusi maksimālās iespējamās septiņas balles.

Jāatzīmē, ka arī pārējie šīs triecienu testu sesijas dalībnieki kopumā saņēma maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu, turklāt "Ford B-Max" izdevās pārspēt "Volvo V40" uzrādīto rezultātu bērnu drošībā. Izņēmums no iepriekšminētajiem modeļiem ir "Isuzu D-Max", kas ieguva četru zvaigžņu vērtējumu. Frontālās sadursmes gadījumā pikapā priekšā sēdošajiem automobilis nodrošina, pēc "EuroNCAP" ekspertu aplēsēm, tikai apmierinošu līmeni galvas, krūšu un ceļu aizsardzībā. Truklāt ceļa traumas varot gūt arī priekšējais pasažieris.

Atgādinām, ka jūnijā "EuroNCAP" paziņoja, ka drošības testu kritēriji tiks padarīti stingrāki. No 2014. gada maksimālās piecas zvaigznes varēs iegūt automobilis, kas aprīkots arī ar automātisko ekstrēmās bremzēšanas sistēmu AEB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!